Din browser er for gammel. Venligst opgrader din browser eller download en alternativ browser som eksempelvis Google Chrome eller Firefox.

Langrend er langt fra langtrukkent

Terræner i krystalklar verdensklasse

Løjper for langrendsløbere på alle niveauer og i alle stilarter. Den varierede og spektakulære norske natur er ubetalelig – og naturligvis tilgængelig for alle.

Klassisk stil, skøjteteknik eller telemark? Børn, begyndere, lettrænede eller verdensmester? Skovløjper, lysløjper, fjeldture over trægrænsen og ud over vidderne? Du finder det alt sammen på løjperne i Norge.

Uanset hvor dreven en skiløber du er og uanset hvordan du – og I – har lyst til at bedrive jeres udfoldelser, finder I forhold i absolut verdensklasse. Det er ikke tilfældigt, at Norge har fostret så mange verdensmestre og olympiske medaljetagere. Naturen, lysløjperne, det tjekkede terræn og de professionelle og velpræparerede forhold får det bedste frem i alle.

Det er heller ikke tilfældigt, at langrendssporten har oplevet en stor renæssance de seneste år. Både som fængslende TV-underholdning og som afvekslende, dynamisk og teknisk tilgængelig underholdning på løjperne; med indsigter, udsigter og naturscenerier som du måske nok skal arbejde lidt for – men som til gengæld forandrer sig hele tiden og betaler sig tifold tilbage i oplevelser for hele familien.

Vi har prøvekørt en række af Norges bedste skicentre og områder og udvalgt en unik vifte af destinationer, hvor I kan kombinere langrend i særklasse med alpine udfordringer i top. Nedenfor følger et par gode råd til langrendsløberne på forskellige niveauer.

Klik på billedet for at åbne billedgalleri.

Afveksling og udfordring
I Norge finder du både løjper til langrend i skov og på fjeld. Der er variation i de anlagte spor, som giver afveksling og udfordring. Små korte ruter er gode til at træne teknik. Hvis du øver skøjteteknik og klassisk løb de første dage, er du klar til de lange løjper og store bakker senere på ugen.

Begynd i skoven
Er du begynder på langrend, bør du vælge en destination med mange skovløjper. De er ofte kortere og skoven giver naturligt læ for vind og sne. I starten er skiene og terrænet ofte udfordring nok. Tag mad og anden forplejning med på turen. Gerne en termoflaske varm kakao eller kaffe, og husk pauser hører med til oplevelsen. Også skovløjperne har flotte udsigtspunkter, som er oplagte pausesteder.

Ud over fjeldet og vidderne
Snyd ikke dig selv for en tur på fjeldet på en god dag. Der er noget storslået, unikt og helt meditativt over at løbe langrend ind over fjeldet fra den ene flotte udsigt til den anden, under blå himmel og strålende sol. Erfarne langrendsløbere fremhæver altid fjeldturene som højdepunkter. Se efter km-antallet på langrendsløjperne, og få store oplevelser efter hvor meget erfaring du har med hjemmefra eller fået. Der er langrendsløjper nok, så du behøver ikke løbe den samme tur mere end én gang. Her kan du se nogle af de kombi-destinationer, vi anbefaler med gode langrendsforhold og gode alpine oplevelser.

Vi anbefaler

De bedste langrends destinationer