Din browser er for gammel. Venligst opgrader din browser eller download en alternativ browser som eksempelvis Google Chrome eller Firefox.

Billig sommerferie i skønne Norge

Smuk natur, spændende kultur og masser af sommerferie-aktiviteter

Sommerferie-rejser lige i nærheden

Der er absolut ingen grund til at reservere Norge til vinteren. Norge kan noget hele året rundt, ikke mindst i sommerferien!

Om I kommer som familie eller en flok venner, så er der et hav af spændende tilbud på sommerferie-aktiviteter – både de fantastiske vandreture i Norges gudesmukke natur, kæmpe udbud af kulturelle aktiviteter i storbyerne – og naturen! Og sjove, spændende og anderledes overnatningsmuligheder. Hvad siger du f.eks. til at sove oppe i trækronerne? Bo på en bondegård i smuk, norsk natur? Eller få en tur med hundespand på hjul? Bedst af det hele er måske, at det alt sammen ligger lige i nærheden af sig, så du hurtigt kan komme på den længeventede sommerferie. Du kan faktisk sejle direkte ind i den norske skærgård, som i sig selv er en kæmpe oplevelse. Og har I bilen med, kan I snildt fortsætte jeres sommerferierejse gennem Norges mange unikke seværdigheder.

Vi har samlet en række rigtig gode sommerferie-tilbud på rejser i sommerferien, og finder I ikke noget blandt dem, er der over 2.500 forskellige bud på en fantastisk og billig sommerferie i Norge i vores booking-system. Du kan også finde en masse forskellige rabatter, der hjælper med at gøre din sommerferie lidt billigere. Èn ting er nemlig sikkert – sommerferierejser behøver ikke at koste en formue!

Klik på billedet for at åbne billedgalleri.

Børnefamiliernes perfekte sommerferie

Tager du til Norge i din sommerferie, kan du være sikker på, at I alle sammen rejser hjem med bagagen, fuld af dejlige oplevelser. For Norge er det rene overflødighedshorn, når det kommer til seværdigheder. Selv bounty-lignende strande er Norge leveringsdygtig i. Måske ikke så overraskende, når man tænker på, at landet har en kystlinje på hele 103.000 km! Der er noget for enhver familie – også den blandede slags, hvor både temperament og aldersforskel er stor. Norge er derfor også et fantastisk sted at holde sommerferie med børn!

Highlight: Rondane Nationalpark

Der er vilde moskusokse i Rondane National Park.

47 nationalparker, tusindvis af oplevelser

Danmark har 5 nationalparker, mens Norge har hele 47! Og det siger noget om mulighederne for enestående naturoplevelser. Der er brusende elve, imponerende vandfald, gudesmukke fjorde, eventyrlige skove og storslåede fjelde. Landskaberne i Norge er intet mindre end fantastiske. Og rigtig meget af det findes i ’ børnehøjde’. For nordmændene har mange års erfaring som sommerferiedestination og ved, hvor i det varierede landskab det både er trygt og sjovt for børn og forældre at slå sig løs. Derfor finder I let en masse skønne vandreruter, hvor alle trygt kan være med, når der holdes sommerferie med børn. I kan også lade vandreturene fylde hele ferien og vandre fra hytte til hytte, hvis I godt kan lide sådan noget. Eller I kan bosætte jer ét sted og tage på et par vandreture under jeres sommerferie. Hvis I gerne vil cykle noget af tiden, er der også masser af cykelruter – både de kuperede, de flade og dem midt imellem. Brug lidt tid på at sætte jer ind i, hvordan jeres sommerferie skal stykkes sammen, før I vælger destination(er). Norge byder nemlig på en masse ideer til sommerferie – uanset jeres præferencer. Oplev f.eks. Rondane Nationalpark på en smuk rundrejse i Norge.

Via Ferrata

Har I mod på at spiffe jeres vandreture op med lidt mere action under jeres sommerferie, findes der også ruter, der kombinerer vandring med klatring: De såkaldte Vie Ferrate. Direkte oversat betyder udtrykket Via Ferrata ’jernvejen’, hvilket nok henviser til de mange kabler, bolte og stiger, der er hugget ind i klipperne for at man kan komme rundt. I Norge kalder man det noget mere uskyldigt – klatrestier, og der findes en del af dem rundt om i landet i flere forskellige sværhedsgrader. Der er Vie Ferrate i Tyssedal, Hemsedal, Stryn (med den dramatiske hængebro Gjølmunnebrua), Trondheim og Åndalsnes. Det er absolut ikke alle ruter, der er for børn – i hvert fald ikke de små af slagsen. Så det kræver igen lidt research, før I lægger jer fast på, hvor I tager hen på sommerferie.

Klatreparker for alle

Er klatring jeres ting, findes der også andre muligheder for sådan en sommerferie i Norges mange klatreparker. Her kan I svæve med zipline, gå over hængebroer, på line og i net. Alt sammen under trygge forhold. Der er både noget for de aller yngste, hvor mor og far kan følge med på sidelinjen – og for dem, der elsker at blive udfordret og i øvrigt ikke lider af højdeskræk. Og så er der baner for alle os midt imellem. Er motorikken bare nogenlunde, er det en oplevelse de fleste familier synes er sjov og spændende. Uanset om du er på sommerferie med børn, en kæreste eller en sporty kammerat, er dette altså et sted, der passer til alle aldersgrupper.

Klik på billedet for at åbne billedgalleri.

Jættegryder og vandplaskeri

Rundt om i de norske fjelde er der små hulninger, der opsamler vand og bliver til perfekte små bassiner til at plaske løs i. Gryderne er blevet til ved at sten og grus gennem tusinder af år har roteret rundt i vand med stærk strøm og dermed udhulet klippen. Jættegryderne er et forunderligt syn, og det kan hurtigt gå hen og blive en kæmpe oplevelse for hele familien og gøre jeres sommerferie til noget, I sent vil glemme. Vær dog opmærksom på, at mange af dem kan være svære for små størrelser at komme til som f.eks. Brufjell i Åna-Sira. Og der kan også være stor forskel på, hvor store de er. Find en billig sommerferie i dag med alt, hvad hjertet begærer!

Sommerferie med dyr

Børn elsker dyr! Derfor giver det god mening at tænke dem ind i ferieplanlægningen – og det er der rigtig gode muligheder for, når I holder sommerferie i Norge. Tilbuddene står i kø. I kan f.eks. bruge jeres sommerferie på en bondegård, hvor børnene kan være tætte med dyrene og opleve livet som bondemand på nært hold. I kan også tage på en lidt mere almindelig sommerferie, hvor I tager på rideture, moskus- og elgsafari eller få en tur i hundeslæde på hjul! Rideturene findes både som korte ture eller som flerdagsture.

Kano og kajak – udsigt fra vandsiden

Der er en særlig ro, et særligt lys og en særlig udsigt fra vandsiden! Forestil dig at padle rundt i en af Norges uendeligt smukke fjorde med udsigt til små og store vandfald, rå klippevægge og grønne bakker sammen med familien. Det vrimler med muligheder for at ro i kano og kajak i Norge, og nogle ture kræver guide, mens I selv kan klare andre. Turene giver også mulighed for at se en del af Norges dyreliv under jeres sommerferie – nogle steder med mulighed for at se oddere og havørne!

Fisketure – også for novicer

Norge er et paradis for fiskere. Selvom du er novice, kan du gøre en rigtig god fangst, om du fisker i sø, elv, fjord eller hav. I kan tage til Hemsedal eller Gjøvik, der er perfekte steder til ferskvandsfiskeri, særligt fluefiskeri. I kan begive jer ud på åbent vand og fange torsk, makreller, rødspætter – for bare at nævne nogle få. Eller I kan tage ud og fange en helt, ørred, gedde eller stalling i elve og søer under jeres sommerferie med børn. Børnene kan nemlig snildt være med på fisketurene, der udover selve fiskeriet også byder på masser af flotte naturoplevelser og ikke mindst ro og nærvær.

Byer for børn

Det kommer måske ikke som den helt store overraskelse, at en by som Oslo har masser at byde på for de yngre i familien, og derfor er det også et oplagt sted at holde sommerferie med børn. Her finder I f.eks. Norges Teknologiske Museum med både faste og nye udstillinger i børnehøjde og hvor børnene selv kan få lov at eksperimentere. Det er også her I finder Ekeberg besøgsgård, hvor I kan få en dejlig oplevelse med ænder, kaniner og heste. I kan lære at ride, få en tur i hestevogn og snuppe en vaffel, når I bliver sultne. I kan skyde med lazerpistoler i Megazone, tage i legeland, trampolinpark, teateret eller på én af de mange sjove, spændende legepladser.

Men der findes også mange andre byer i Norge, der er gode at tage til, hvis I holder sommerferie med børn. Et godt eksempel er Bergen; en af de smukkeste byer i Skandinavien. Med sin placering mellem bjerge og fjorde, sine små kringlede gader og maleriske huse er byen i sig selv en oplevelse. Her kan I tage på tur med kabelbanen Fløyen/Fløibanen fra centrum og op i bjergene, hvor I har en fantastisk udsigt udover byen og samtidig sjove aktivitetsbaner for børnene i skoven. I og omkring Bergen er der også et stort badeland, et spændende akvarie, et science center og gode muligheder for at opleve byen fra vandsiden.

Også den norske skærgård har masser at byde på. Her vrimler det med små og store byer med masser af natur såvel som kultur. Her finder I lækre strande. Her er Kristiansand Dyrepark og Abra Havn med masser af sjove spændende oplevelser for børn. Her er klatreparker, jættegryder, øer og skær. Og her er masser af fisk, der bare venter på at blive hevet i land. I det hele taget den helt rigtige cocktail for jer, der ønsker en hyggelig og begivenhedsrig sommerferie med børn – små som store.

Hvor skal I bo?

Der er et væld af overnatningsmuligheder i Norge – og det giver god mening også at gøre selve overnatningsstedet til en oplevelse, når I holder sommerferie i Norge. I kan bo på bondegårde, hvor der både er masser af natur, dyr og andre familier. I kan bo i telt eller shelter i den fri natur og ved et friluftcenter med sjove aktiviteter. I kan bo på campingplads, på hotel eller i hytte – både dem på jorden og i trætoppene! Hytter er så udbredte i Norge, at de findes i et væld af forskellige udgaver. Både de klassiske af slagsen, der oser af norsk fjeldhygge, de arkitekttegnede og så dem oppe i trætoppene. I kan også bo i et af Norges mange fredede fyrtårne. Herfra er udsigten helt unik, og I kan falde i søvn til lyden af bølgeskvulp.

Der er altså gode muligheder for jer, der ønsker en tur, hvor I ikke skal gå på kompromis med noget som helst. Og jer, der leder efter en billig sommerferie med børn, hvor I kan være sammen som familie igen, uden det kommer til at koste en bondegård.

Her på siden kan I finde et utal af gode tilbud, der giver jer mulighed for at komme på en billig sommerferie med aktiviteter for hele familien. I vil komme til at elske det!

Norge for voksne!

Norges vilde og varierede landskab byder på masser af spændende udfordringer i sommerferien. Det er her, du kan få udfordret bentøjet til det yderste, få afprøvet dine evner inden for klatring, svømning, surf, fiskeri og meget mere. Men det er også her, du kan køre helt ned i gear med ro, hygge og masser af selvforkælelse, hvis du ønsker en romantisk sommerferie eller en kombination af aktiviteter og afslapning. De norske byer kan diske op med fantastiske kulturelle udbud, michelin-restauranter, fantastiske spadsereture og god underholdning. Sætter I jer lidt ind i tingene hjemmefra, kan I umuligt vende skuffede hjem fra jeres sommerferie i Norge.

Spa – den ultimative selvforkælelse

Har du brug for at lade op, blive forkælet og slappe af, så er et spa-hotel måske det bedste valg til jeres sommerferie. Og der er masser af dem i Norge, også de luksuriøse af slagsen. Norefjell Ski & Spa har et prisvindende resort. Her kan I få lækre behandlinger, hænge ud i spaområdet, spise sund, lokalt dyrket mad og nyde omgivelserne. Mange steder er den ekstra ro og nydelse, naturen kan give, tænkt med ind i pakken, så du har udsigt til smukke fjelde eller kan nyde forskellige faciliteter udenfor. I Larvik ligger et spa-hotel, der pumper mineralrigt vand op fra en kilde hele 55 meter under jorden. Her kan du også nyde noget af verdens bedste aromaterapi under dit sommerferie-ophold. Nord for Oslo finder du måske Nordeuropas største spa- og wellness-center, hvor du kan nyde livet i hele 11 bassiner. Eller I kan tage til Tromsø og hoppe om bord i Vulkana, en spa på en gammel fiskekutter. Mange spa-faciliteter findes også på gamle, historiske hoteller, en smuk setting for selvforkælelsen og en oplevelse i sig selv.

Klik på billedet for at åbne billedgalleri.

Naturoplevelser af de ekstra krævende

Norges vilde natur byder på masser af krævende vandre- og cykelture – og niveauerne veksler fra de børnevenlige til de ekstremt krævende, hvor kun voksne kan være med. I den sidste kategori finder du f.eks. nogle af Norges Vie Ferrate (jernveje), ruter typisk på klippesider, hvor I klatrer jer vej ved hjælp af vires, bolte, stiger og andre ting fastgjort til klipperne. Her kommer I igennem fantastiske landskaber og – hvis I tør at kigge ned – smukke udsigter. Er du til mountainbiking i din sommerferie, er Norge også det helt rigtige sted at tage til. Her kan du tage lifter op og køre downhill. Du kan køre forhindringsbaner eller naturlige singletracks. Uanset hvad er der gode muligheder for at blive udfordret til det yderste. Du kan også surfe, rafte eller prøve kræfter med canyoning/juving. Surf er en stor sport i Norge, og derfor er der også masser af hjælp at hente i form af surf-skoler og udstyr i sommerferien. Rejser I mod vest som f.eks. Jæren eller Stad, finder I nogle af de bedste surfsteder i Norge. Rafting kan du opleve i alle sværhedsgrader – og med alle vennerne ombord. Og er du til canyoning/juving – ja, så er Norge også stedet: Udstyret med våddragt, redningsvest og hjelm – går, hopper, svømmer og klatrer du dig vej gennem Norges smukke landskab og udfordrer fysik og motorik til det yderste. Og det bedste ved det hele er, at du ikke skal betale særlig meget ekstra for at få disse oplevelser. Den smukke natur i Norge koster nemlig ikke noget at opleve i sig selv, og derfor kan I nemt få jer en billig sommerferie, i skal bare bruge en overfart.

Storbyferie i Oslo

Norge har masser af skønne større byer, som hver og én byder på mange fantastiske oplevelser – men størst af dem alle er selvfølgelig Oslo. En by med et væld af spændende kulturelle tilbud i sommerferien – og som stadig ligger tæt på den lækre, norske natur. Her kan I nyde de mange kulinariske fortræffeligheder på byens restauranter, flere af dem med spændende, nye twist på traditionelle norske ingredienser og madtraditioner. I kan snuppe en cocktail eller kaffe udover det sædvanlige. Oslo er nemlig internationalt anerkendt for sin nytænkende cocktail- og kaffekultur, og derfor er det også en populær oplevelse for både turister og fastboende – særligt i sommerferien. Det er også i Oslo, du finder det fascinerede ’Operahuset’, Astrup Fearnley-Museet for Moderne Kunst og den spændende nye bydel Bjørvika. I det hele taget kan man opleve opera, ballet, teater og kunstværker i verdensklasse året rundt. Er det musik af den mere folkelige slags, I er på udkig efter, afholdes der hvert år tusindvis af koncerter i Oslo. Så jo! Der er også noget, du kan lide. Oslo by er desuden utrolig nem at komme rundt i, når I holder sommerferie her. Det er oplagt at bruge cykler, enten de allestedsnærværende bycykler, lejecykler eller jeres egne. Eller den utroligt effektive offentlige transport! Så trænger I til at hvile benene, kan I let finde en bus, sporvogn eller metro til at transportere jer rundt.

Klik på billedet for at åbne billedgalleri.

Norge er et fantastisk sted at holde sommerferie, og der er noget for alle størrelser – store som små.
Bestil en billig sommerferie, du sent vil glemme!