Din browser er for gammel. Venligst opgrader din browser eller download en alternativ browser som eksempelvis Google Chrome eller Firefox.

Hemsedal ski-ferie

Skønne oplevelser for alle.

Velkommen til Nordens alper

Hygge og høyfjeldssol i Hemsedal

Det er ikke uden grund, at Hemsedal af flere omgange er blevet kåret som Norges bedste skisportssted. Smukke og snesikre Hemsedal indeholder alt fra bløde børnepakker, terrænparker i topklasse, langrend i alle baner og pister i alle farver til hele familien. 

Hemsedal Skisenter befinder sig i den absolutte top blandt Norges mange og fine skisportssteder og rummer et af Skandinaviens største alpinanlæg. Her finder du og familien alt, hvad hjertet begærer. Fra de vilde sorte løjper, der kan give selv de mest garvede proffer sved på panden til trygge børneområder, hvor der tænkt på det hele til de mindste.  

Det enorme børneområde i Hemsedal er et eldorado i børnehøjde. Nedfarter i flere farver, sjove slalombaner, små hop og rails, kælkebakker og snelegepark. Alt er designet så de små kan følge med - og forældrene kan følge sig sikre.

I Hemsedal kan I frit vælge mellem et utal af overnatningsmuligheder. Nogle endda særligt børnevenlige og beliggende i bundstationen, således det er let at komme fra hytten eller lejligheden og til børneområdet, hvor også skiskolen med maskotten Valle venter.

Hemsedal skisenter

Hemsedal skiområde ligger 620 til 1.450 meter over havets overflade og byder på et væld af gode pister – kendt for at være brede og velpræparerede. Hele 53 bakker er der, fordelt på de tre toppe Roni, Tinden og Totten, som alle er over 1.000 meter. Der er nedfarter i alle sværhedsgrader og længder, og elsker du netop de lange – og knap så svære – af slagsen, så har du mulighed for at køre en dejlig tur på 6 km. helt fra toppen og ned i bunden. Er du til sorte pister og store udfordringer, er der også masser af det, når du tager på skiferie i Hemsedal. Faktisk er der en overvægt af netop de røde og sorte. Og når du først er nede, behøver du ikke vente længe på at komme op på bakken igen. Hemsedal Skisenter har nemlig 21 lifter – også ekspresstolelifter. Hemsedal skisenter har desuden snegaranti og skisæsonen varer helt ind til start maj. Så der er på alle måder helt optimale muligheder for at nyde området til fulde.

Hvad venter I på? Udforsk vores bookingsystem og find en Hemsedal ski-ferie for hele familien – eller bare for to.

Offpiste

Er du til offpiste, er der rigtig gode muligheder for friløb på helt uberørte fjeldsider eller i skoven. Hemsedal er faktisk kendt for sine ekstra gode muligheder for netop offpiste. Her finder du tæt skov, stejle hæng og ekstreme render – absolut ikke noget, hvor alle kan være med! Men der er selvfølgelig også noget i den mindre tunge kategori – og det hele ligger dejligt tæt på pisterne.

Langrend

I Hemsedal finder du 140 km. præparerede langrendsløjper både i dal- og skovterræn og 110 km. mærkede – og lidt mere krævende – løjper i højfjeldet. Og det er smukke ture! På jeres vej rundt i de smukke, sneklædte landskaber er der også mulighed for at få lidt til ganen. Nogle steder kan I også spise medbragte madpakker mod at købe noget at drikke. Og har man mod på det, kan man desuden prøve kræfter med en overlevelsestur – med overnatning i snehuler!

Snowboard

Hemsedal skisenter har også en af de mest populære snowboardparker i Norge. Her finder du 2 quaterpipes, 2 halfpipes, 1 fun box, 1 big jump og forskellige hop og rails – nok til at holde alle snowboard- og freestylefolk travlt beskæftiget under hele skiferien i Hemsedal.

Snow parks og skicross-arena

Snow parks er også noget af det, Hemsedal Skisenter excellererer i. Her finder du en Fun Slope med bump, hop og velodromkurver med sjov for alle aldre og niveauer. Her finder du også snow parkerne Red og Blue med hop, rails og bokse. Der er desuden en skicross-arena med parallelslalom, speedtest, skøjtebane og big air bag til sikker træning af hop og tricks. En Hemsedal ski-ferie byder på lidt af det hele – og lidt til!

Klik på billedet for at åbne billedgalleri.

Ski fra tidligt til sent

Har du ikke prøvet det endnu, skal du unde dig selv at stå på ski i ydertimerne, når du tager på skiferie i Hemsedal. Fra februar til april kan du stå på ski mellem klokken 8 og 9 om morgenen, og det skal prøves! Det lyder måske ikke af noget særligt, men det er virkelig skønt at drøne ned ad helt nypræparerede pister, før alle andre dukker op. På samme måde kan man tirsdag til fredag køre på oplyste pister i tidsrummet 17:30 til 21 – også her med den helt særlige stemning, det giver at være færre mennesker på pisterne i et helt andet lys.

Hemsedal for børn

I bunden af Hemsedal Skisenter ved siden af SkiStar Lodges finder du det rene paradis for børn. Her er et stort børneområde med hele 5 børnebakker og et kæmpestort børneland. Her er rullebånd, karrusel, tallerkenlifte, lette skibakker og en minipark med små bokse og hop for begyndere i alle aldre. Det er også her i Hemsedal, I kan støde på den søde, sjove maskot og snemand, Valle, der leger og hygger om børnene – og hans skiland for børn i alderen 3-9 år. I børneområdet kan de små og lidt større prøve kræfter med de nye skidiscipliner i trygge omgivelser – og have det sjovt med det. Børn op til 7 år får desuden gratis liftkort – hvis de bruger hjelm! Der er også mulighed for at hygge og lege inden døre og få varmen i tipien. I nærheden af børneområdet finder du også legeplads, varmestue, grillplads, Skistarshop, supermarked, toilet og mødested for skiskole. En skiferie i Hemsedal vil derfor ikke kun være en fantastisk oplevelse for de voksne – også for børnene!

Vilde Valle

Valle er den røde tråd gennem en masse af børnenes oplevelser i Hemsedal. Han er en stor, sjov og hyggelig maskot, der render rundt og underholder og opmuntrer børnene. Han laver shows, kører scootertaxi og en masse andet sjov og ballade. Et trygt og festligt indslag, som I kan tage hul på med Valles App - allerede inden I kører hjemmefra for at holde skiferie i Norge - Hemsedal.

Klik på billedet for at åbne billedgalleri.

Skiskole

Alene skiskolerne giver forældre gode grunde til at vælge Norge fremfor de sydlige destinationer. De er nemlig skåret over ’den nordiske model’ – med forståelse for børnenes ønsker og behov. Der bliver max undervist 2 timer om dagen, for det er hårdt og svært at lære den nye disciplin, og man kan jo også hurtigt komme til at savne mor og far. Skitrænerne snakker norsk, nogle endda dansk, og det gør det hele lidt tryggere og lettere at forstå. Hemsedal Skisenter tilbyder både træning i grupper og privat – på alpin ski og snowboard for alle aldre og alle niveauer.

Klik på billedet for at åbne billedgalleri.

Hemsedal uden ski

Det hedder Hemsedal Skisenter, men det er måske alligevel lidt misvisende. For der er meget andet end skiløb at give sig til. Så trænger du til en pause fra skiene – eller havde du aldrig på noget tidspunkt tænkt dig at tage ski på – så er der alligevel ingen grund til at kede sig, når du tager på en skiferie i Hemsedal.

Kommer du for at slappe af og nyde naturen, så kan du hænge ud på et af de mange spisesteder og caféer, blive max forkælet i de lækre spa-faciliteter – eller (hvis der gerne må ske lidt mere end det) tage på en uforglemmelig tur i hundeslæde…

Hundeslæde

Det er en skøn følelse at suse hen over sneen med et spand af søde huskies for kanen. Her er ro og tid til at nyde det smukke vinterlandskab i Hemsedal – væk fra menneskemylder og larm og ud i naturen. Du behøver ikke have nogen erfaringen for at prøve det, og både børn og voksne kan deltage, hvis I er taget afsted til Hemsedal med børn. Har du ikke før kørt med hundeslæde, så gør det! Du vil ikke komme til at fortryde det.

På scooter over sneen

I Hemsedal er der også andre muligheder for at suse hen over sneen end hundeslæde og ski. Du kan nemlig også prøve at køre snescooter. Du skal være 16 år gammel, men så kan du også prøve både at tage på mini-safari med guide eller kører rundt på den anlagte bane. Turen varer en halv times tid og foregår i smukke omgivelser.

Kælk

Og nu tænker du måske, at det kun er for de små – men der tager du fejl. For kælkebakkerne i Hemsedal er ikke sådan nogle små forkølede nogle, som vi oplever dem i Danmark. De er lange, faktisk helt op til næsten 5 km! Og der kan komme rigtig godt med fart på – faktisk så meget, at nogle baner er mere eller mindre ’forbudt for børn’ – i hvert fald dem op til 10 år. Men er man netop en mindre størrelse, der elsker at kælke, er der også gode muligheder for det, når I holder skiferie i Hemsedal.

Afterski – blandt det bedste i Norden

Hemsedal er kendt for sit gode udbud af afterski – og regnes blandt noget af det bedste i Norden. For ikke alene er der mange steder at vælge imellem. Stemningen og mulighederne er også vidt forskellige fra sted til sted. Er du på jagt efter feststemning og mulighed for at danse, er et sted som Stavkroa et besøg værd. Bar[t] falder i samme kategori med hele 6 barer og DJ’s. Vil I derimod hellere bruge jeres skiferie i Hemsedal på at sidde og hygge og slappe af – eventuelt med en kold øl og nogle gange live-musik, er Hollvin Restaurant og Bar et godt bud på en alletiders oplevelse med afterski i Hemsedal.

Klik på billedet for at åbne billedgalleri.

Hvor skal I bo?

I Hemsedal finder du et bredt udvalg af hytter, lejligheder og store huse, og langt de fleste er placeret tæt på pister og lifte. Skal det være ekstra bekvemt er her også to store SkiStar Lodges, hvor suiten er helt nybygget (fra 2018) og i super lækker kvalitet. Men der er masser af andre lækre overnatningsmuligheder, også de luksuriøse, f.eks. hytte med egen jacuzzi! Skibussen kører mellem stort set alle områder i Hemsedal, og den er gratis.

Hemsedal – Norges bedste skisportssted

Hemsedal er Norges andenstørste skisportssted – og flere gange kåret som det bedste sted at tage til på skiferie. Er du til snowboard, kan du også glæde dig til et snowboard-terræn, der er top 5 i verden. Er du til alpin ski med mange og lange nedfarter, er Trysil og Hemsedal de steder, der har absolut flest pister at byde på. Eksempelvis kaldes Hemsedal ’Skandinaviens Alper’. Landskabet ligner nemlig alperne, og der er masser af højde på bjergene. Faktisk er det her, du finder Norges højeste skiområde, Totten, samt en nedfart på 6 km! Men det er også et sted, du kan tage hen, hvis du har familie eller venner med, vis niveauer er meget forskellige – eller slet ikke har noget niveau. Der er nemlig pister og aktiviteter til alle – også dem, der ikke interesserer sig for alpin ski – eller ski i Norge i det hele taget.