Din browser er for gammel. Venligst opgrader din browser eller download en alternativ browser som eksempelvis Google Chrome eller Firefox.

Pister og lifte i Hemsedal

Pister og nedfarter i Hemsedal

Alpint skiløb med stor alsidighed, vildt varierede terrænparker til de unge og stort børneområde til familiens mindste. Hemsedal har det hele.

Hemsedal skisenter

Hemsedal skiområde ligger 620 til 1.450 meter over havets overflade og byder på et væld af gode pister – kendt for at være brede og velpræparerede. Hele 53 bakker er der, fordelt på de tre toppe Roni, Tinden og Totten, som alle er over 1.000 meter. Der er nedfarter i alle sværhedsgrader og længder, og elsker du netop de lange – og knap så svære – af slagsen, så har du mulighed for at køre en dejlig tur på 6 km. helt fra toppen og ned i bunden. Er du til sorte pister og store udfordringer, er der også masser af det, når du tager på skiferie i Hemsedal. Faktisk er der en overvægt af netop de røde og sorte. Og når du først er nede, behøver du ikke vente længe på at komme op på bakken igen. Hemsedal Skisenter har nemlig 21 lifter – også ekspresstolelifter. Hemsedal skisenter har desuden snegaranti. Så der er på alle måder helt optimale muligheder for at nyde området til fulde.

Offpiste

Er du til offpiste, er der rigtig gode muligheder for friløb på helt uberørte fjeldsider eller i skoven. Hemsedal er faktisk kendt for sine ekstra gode muligheder for netop offpiste. Her finder du tæt skov, stejle hæng og ekstreme render – absolut ikke noget, hvor alle kan være med! Men der er selvfølgelig også noget i den mindre tunge kategori – og det hele ligger dejligt tæt på pisterne.

Langrend

I Hemsedal finder du 140 km. præparerede langrendsløjper både i dal- og skovterræn og 110 km. mærkede – og lidt mere krævende – løjper i højfjeldet. Og det er smukke ture! På jeres vej rundt i de smukke, sneklædte landskaber er der også mulighed for at få lidt til ganen. Nogle steder kan I også spise medbragte madpakker mod at købe noget at drikke. Og har man mod på det, kan man desuden prøve kræfter med en overlevelsestur – med overnatning i snehuler!

Snowboard

Hemsedal skisenter har også en af de mest populære snowboardparker i Norge. Her finder du 2 quaterpipes, 2 halfpipes, 1 fun box, 1 big jump og forskellige hop og rails – nok til at holde alle snowboard- og freestylefolk travlt beskæftiget under hele skiferien i Hemsedal.

Snow parks og skicross-arena

Snow parks er også noget af det, Hemsedal Skisenter excellererer i. Her finder du en Fun Slope med bump, hop og velodromkurver med sjov for alle aldre og niveauer. Her finder du også snow parkerne Red og Blue med hop, rails og bokse. Der er desuden en skicross-arena med parallelslalom, speedtest, skøjtebane og big air bag til sikker træning af hop og tricks. En Hemsedal ski-ferie byder på lidt af det hele – og lidt til!

Ski fra tidligt til sent

Har du ikke prøvet det endnu, skal du unde dig selv at stå på ski i ydertimerne, når du tager på skiferie i Hemsedal. Fra februar til april kan du stå på ski mellem klokken 8 og 9 om morgenen, og det skal prøves! Det lyder måske ikke af noget særligt, men det er virkelig skønt at drøne ned ad helt nypræparerede pister, før alle andre dukker op. På samme måde kan man tirsdag til fredag køre på oplyste pister i tidsrummet 17:30 til 21 – også her med den helt særlige stemning, det giver at være færre mennesker på pisterne i et helt andet lys.

Skiferie for børn

Det store børneområde i Hemsedal er et eldorado i børnehøjde. Nedfarter i flere farver, sjove slalombaner, små hop og rails, snelegepark, lifter og rullebånd. Alt er designet, så de små kan have det sjovt og følge med – og forældrene kan føle sig sikre. Og husk: Alle poder under syv år får gratis liftkort, når de kører med hjelm på skiferie i Hemsedal.

Nyttig information

Pistekort

Se Hemsedal pistekort hos Skistar

Priser liftkort

Her kan du finde priserne på liftkort

Priser skileje

Her kan du se priserne på skileje 

Priser skiskole

Her kan du se priserne på skiskole