Din browser er for gammel. Venligst opgrader din browser eller download en alternativ browser som eksempelvis Google Chrome eller Firefox.

På skattejagt i Sabeltands hjemstavn

Abra Havn oplevet af Familien Christensen

+2
Klik på billedet for at åbne billedgalleri.

På skattejagt i Sabeltands hjemstavn

Vi forsøgte at forberede os lidt på turen til Abra Havn, så vi lånte både "Kaptajn Sabeltand" og ’Folk og røvere i Kardemommeby" på biblioteket. Det var rigtigt spændende at kigge i bøgerne sammen med børnene, mens vi glædede os til at komme af sted.

Men vi var alligevel slet ikke forberedte på, hvor gennemført stemningsfuld Abra Havn var. Fra det øjeblik vi satte vores ben i den lille hytte, var både børn og voksne begejstrede. Vores søn på fire kunne straks kende Sabeltands hjemstavn, mens hans lillesøster på to var meget fascineret af vores sofabord, der havde fået det ene bordben skiftet ud med et sørøverben med støvle og guldspænde.

Kanonerne skød dagen i gang

Det var en stor oplevelse at prøve at bo i en rigtig sørøverhytte med hængekøjer og rustik indretning, og børnene var henrykte over at blive vækket om morgenen, når Kaptajn Sabeltands sørøverskib sejlede ind i havnen og skød dagen i gang med kanoner og festlige piratviser. Det var med til at sætte prikken over i’et i den fuldendte piratstemning, der prægede hele området. Vi skyndte os ned på havnen for at være med til at hejse flaget og råbe ”hiv o’ høj” sammen med byens andre sørøvere, kaptajner og matroser, og længe efter skibet var sejlet af sted igen, rendte lillesøster stadig rundt og råbte ”hiv o’ høj”.

Sørøvereventyr med skattekort

Da vi havde sagt godmorgen til Kaptajn Sabeltands besætning, gik vi på skattejagt i Abra Havn. Udrustet med et skattekort og en stor portion eventyrlyst jagtede vi de forskellige poster, der både ledte os ind på et gammelt forlist skib og op i en mørk kranieklippe. Undervejs var der tid til at klatre på kanoner og løbe om kap på kajen, der var godt skærmet af med hegn og rækværk, så børnene var sikret fra at falde i vandet.

På besøg i Kardemommeby

Vores søn var meget spændt på at se, hvor røverne Kasper, Jesper og Jonathan boede, så vi gik selvfølgelig forventningsfulde mod Kardemommeby, som kun ligger få hundrede meter fra Abra Havn. Allerede ved indgangen var det som at træde ind i fortællingen om de tre røvere. Vi var rundt i hele den hvidkalkede by for at finde røverne og deres løve, men de var desværre alle sammen stukket af. Vi nød i stedet turen rundt mellem de genkendelige bygninger, der alle så ud præcis som på tegningerne i bogen.

Hele familien nød turen til Abra Havn, som overgik alle vores forventninger til, hvordan det ville være at bo blandt sørøvere og pirater. Husenes standard og den gennemførte udsmykning imponerede både store og små, og vi fik slet ikke nok af den spændende stemning. Vi vil rigtig gerne af sted igen for at se, om røverne måske er vendt hjem til Kardemommeby, så vi kan få en chance for at møde både dem og selveste Kaptajn Sabeltand.

Klik på billedet for at åbne billedgalleri.

Læs 4 familiers oplevelser i Abra Havn

Familien Schou:

Med luksusfærge til Kardemommeby

Familien Bille:

Børnefilm på luksusfærgen og søslag på piratskibet

Familien Christensen:

På skattejagt i Sabeltands hjemstavn

Familien Enevoldsen:

Ægte sørøverstemning og sjove vandrutsjebaner