Din browser er for gammel. Venligst opgrader din browser eller download en alternativ browser som eksempelvis Google Chrome eller Firefox.

Med luksusfærge til Kardemommeby

Abra Havn oplevet af Familien Schou

+3
Klik på billedet for at åbne billedgalleri.

En luksuriøs færgetur

På færgen blev både børn og voksne imponerede over den høje standard. Vi tjekkede ind på business class med vores adgangskort og fandt hurtigt vores private sæder. Det var helt fantastisk som børnefamilie, at vi ikke skulle bruge den første halve time på at lede febrilsk efter en ledig plads. I stedet kunne vi bruge tiden på at forsyne os med frugt, sodavand og kaffe, så både børn og voksne kunne slappe af med en film på de små private fjernsynsskærme. Da lillesøster blev rastløs, gik hele familien på opdagelse på færgen, hvor vi både klatrede i runde vinduer og mærkede vinden rive i håret ude på dækket.

Sørøverstemningen imponerede os

Da vi ankom til Abra Havn, brugte vi fredagen på at indlogere os i vores lejlighed og gå på opdagelse i den lille by. Børnene nød at have tid til at gå på opdagelse i piratbyen, som imponerede os alle ved at være langt mere gennemført end vi nogensinde havde kunnet forestille os.

Vi blev revet med af den gode sørøverstemning, og allerede fredag aften blev vi introduceret til den karakteristiske sørøvervise, som vi nynnede med på flere gange i løbet af weekenden. Lørdag morgen kl. 8.00 stod sørøverskibets besætning nemlig klar til at hejse flag og synge sammen med alle byens matroser og kaptajner. Lørdag aften øvede vi sangen igen, og det endte faktisk med, at vi kunne synge ret godt med søndag morgen, da sørøverskibet igen ankom til Abra Havn med kanonslag og flaghejsning.

Tæt på dyrene og våde udfordringer

Lørdag og søndag var vi i Dyreparken. Begge vores børn er meget betagede af dyr, og det var derfor en stor oplevelse for dem at komme helt tæt på løverne og girafferne. Da vi ankom til Dyreparken første gang, blev vi chokerede over de lange køer, og vi frygtede at gå et kaotisk forlystelsesmekka i møde. Men hele parken var meget velorganiseret, og der var derfor næsten ingen ventetid ved forlystelserne.

Vi var rigtig heldige med vejret. Derfor nød vi også turen til Badelandet, hvor storebror virkelig blev udfordret i vandet. Der var kæmpe hoppepuder, der skulle bestiges, imens vandet løb ned over dem, og der var store flodbølger, som vakte begejstring, når vandet strømmede ind over os. Lillesøster legede sammen med de andre små børn i soppebassinet, som skabte stor glæde.

Mødet med Tobias i tårnet

Tidligere på året spillede storebror med i et skuespil om Folk og røvere i Kardemommeby, hvor han havde rollen som Tobias i tårnet. Det var derfor en stor oplevelse for ham at træde ind i den virkelige udgave af Kardemommeby, hvor Tobias stod og vinkede fra sit tårn, imens Kasper, Jesper og Jonathan gik rundt i de små gader med deres tyvekoster i en sæk over skulderen. Lillesøster var begejstret over en fin gammeldags karrusel, hvor hun kunne ride på en hest.

En ægte sørøver

Tilbage i Abra Havn fik storebror det endegyldige bevis på, at han var blevet fuldgyldigt medlem af Kaptajn Sabeltands besætning. Efter en skattejagt med udfordrende sørøverudfordringer som for eksempel at binde knob og andre sømandsknuder, fik han udleveret et sejt armbånd, som nu bliver båret dagligt lige ved siden af armbåndsuret. Med tørklæde om hovedet, diamanter i lommen og sørøverbånd om armen, var vores egen lille pirat klar til at indtage de syv verdenshave.

Både lørdag og søndag var begge børn udmattede efter nogle begivenhedsrige dage med alt lige fra vilde dyr og sjove vandlege til mødet med virkelighedens Kardemommebyborgere og jagten på det endegyldige piratdiplom. Lillesøster og storebror kravlede derfor tidligt til køjs i sørøverhytten, hvilket gav tid til, at mor og far kunne nyde en stille voksenstund i det imponerede sørøverland, som har taget hele familien med storm.

Klik på billedet for at åbne billedgalleri.

Læs 4 familiers oplevelser i Abra Havn

Familien Schou:

Med luksusfærge til Kardemommeby

Familien Bille:

Børnefilm på luksusfærgen og søslag på piratskibet

Familien Christensen:

På skattejagt i Sabeltands hjemstavn

Familien Enevoldsen:

Ægte sørøverstemning og sjove vandrutsjebaner