Din browser er for gammel. Venligst opgrader din browser eller download en alternativ browser som eksempelvis Google Chrome eller Firefox.

Pister og lifte på Gausta

Gaustas pister har det hele

Med sine store børneområder, pister i alle farver, off-piste samt randonnée muligheder fra Gaustatoppen, Norges mest ikoniske bjerg, er Gausta det skisportssted, der passer til alle. Selv de små - med gratis liftkort til alle børn under 8 år.
 

Et komplet og varieret skicenter

Gausta Ski Center tilbyder 35 km piste, flere børneområder og sneparker med spring og skinner til twintip og snowboardere. Her er udfordringer for alle niveauer, aften skiløb og mange gode steder at tage en pause. Her er grillområder, en varmekabine, restauranter, nybagt pizza og en pistemaskine, der er omdannet til en food truck - det hele ligger i og ved siden af ​​bakken.

Tag toget til toppen

Det ikoniske bjerg Gaustatoppen strækker sig 1883 meter over havets overflade. Her nyder du Norges bedst sælgende vaffel og udsigt over 1/6 af landet. Hele vejen op er Gaustabanen, et underjordisk tog, og på vej ned tilbydes du både familievenlige off-piste og stejle tagrender, som erfarne skiløbere kan køre med en guide. Men selv uden ski vil det være et mindeværdigt eventyr!
 

Gratis liftkort til børn under 8 år

Børn er især velkomne på Gausta. Liftkortet er gratis indtil de fylder 8 år, skiskole tilbydes for alle aldre, og med leg og børneområder er det sikkert at lære at svinge og køre i liften selv. Derudover kommer maskotterne Huski & Flaks normalt på besøg!

Skiskole for store og små

På Gausta finder du en skiskole med uddannede undervisere og grupper i forskellige aldre. Intet er så sjovt at se som børns stolthed og selvtillid, når de formår både at gå ned ad bakke og tage liften selv. Voksne er også velkomne. Hvorfor ikke tage chancen for at finpudse din teknik med en kyndig instruktør. 

Snesikkert område

Med sin høje højde falder vinterens første sne ofte på Gausta og forbliver der indtil maj. I 2019 foretog Gausta store investeringer i et nyt produktionsanlæg til sne - hvilket betyder, at forholdene er optimale til at bygge pister i en lang vidunderlig skisesæson!

Langrend med udsigt

Gausta leverer langrend i høj klasse. Begynderstierne er perfekte til førstegangsløbere, mens de erfarne kan udvikle deres færdigheder og nyde panoramaudsigten over de høje bjergstier. Når mørket nærmer sig, venter en tre kilometer langt lyssti, der holder det åbent i lang tid hver aften. Og hver morgen kan du følge trail-maskinerne via GPS og være den første familie på de nyligt slåede spor.
 

Skiprofil

Grønne

17 - 19000 m

Blå

2 - 1600 m

Røde

10 - 7400 m

Sorte

6 - 3650 m

Alpin

31,65 km

Langrend

85 km

Beliggenhed

710 - 1250 meter over havet

SNEKANONANLÆG

17 km pister

Langrend i alt

85 km

Løjper på fjeldet

24 km

Lysløjpe

6 km

Højdeforskel

550 m

Længste nedfart

3,8 km

Skilifte

2 stolelifte, 6 t-træk, 4 tallerkenlifte, 1 rullebånd

Liftkapacitet

12.000 pers./timen

Aftenski/lyspiste

2 styk, 5 km
Fra kl 16-20
Ugedage: tirsdag, torsdag, fredag og lørdag

Snowboardpark

Ja, 2 stk.

Skiskole

Ja, Børn t.o.m. 8 år får gratis liftkort ved brug af hjelm

Andre aktiviteter

Ice rink og floating saunas

Tillæg for keyCard

Ja, NOK 75,-
Kan bruges i andre anlæg

Mulighed for medbragt mad indendørs

Ja

Afterski

Ja

Grillmuligheder

Ja