Din browser er for gammel. Venligst opgrader din browser eller download en alternativ browser som eksempelvis Google Chrome eller Firefox.

Sommer i Norefjell

Book sommerferie i Norefjell

Aktiviteter for alle

Under en ferie i Norefjell kan familien gå på opdagelse i den norske natur og kultur. 

Tag børnene med på de levende museer Krøderbanen, Villa Fridheim eller Blaafarveværket, og giv dem et spændende og sjovt indblik i vores nabolands historie.  Eller brug en dag i Vassfaret Bjørnepark, hvor I kommer tæt på både bjørne, elg, rådyr og geder i et naturtro miljø. Skal tempoet skrues op, kan en konkurrence i ATV kørsel få racerkøreren frem i de fleste.

Se mere om overnatningssteder i Norefjell her

Klik på billedet for at åbne billedgalleri.

Værd at vide om Norefjell

ATV kørsel – leg motorstjerne for en dag

På Sigdal Motorsenter kan børn og voksne udfordre hinanden med ATV kørsel eller go-kart. Spænd hjelmen og giv den gas! Adrenalinet suser, når I drøner igennem den norske natur og på skift passerer hinanden på den jævne go-kart bane eller i det kuperede terræn.

Bjørneparken – tæt på brune bjørne og enorme elge

Frem til 1972 levede der vilde bjørne i Vassfart. I dag har Vassfart Bjørnepark genskabt området, så dyrene er tilbage i deres rette element. Mellem bjørne, elge, rådyr og bondegårdsdyr kan I tage en tur i parkens natur-tarzanbane eller slå jer ned med en picnickurv ved parkens lavvo eller grillplads. Parken har også et plaskeland og i sommerferien har de dyrepasser skole.

Krøderbanen – et levende museum med røg og damp

Hele sommeren kører et gammelt veterantog med damplokomotiv og teaktræsvogne hver søndag ad den 26 kilometer lange jernbanestrækning mellem Vikersund og Krøderen i Buskerud. Læn jer tilbage og nyd den historiske rejse tilbage i tiden.

Villa Fridheim – et eventyrligt træslot

Villa Fridheim er en af Norges bedst bevarede træbygninger, og hallen i det charmerende mini-slot er dekoreret med imponerende eventyrmalerier. I eventyrslottets rum vrimler det med prinser, prinsesser og trolde fra Norges kendte eventyr – herunder Tommeliden og de tre bukkebruser.

Blaafarveværket – safaritur i koboltminerne

Det otte kilometer lange museum Blaafarveværket forbinder kunst, kultur og natur i et væld af spændende oplevelser for hele familien. I koboltminerne er der guidede safariture, der fører jer igennem minernes spektakulære menneskeskabte landskab. I den store park ved Blaafarveværket kan frokosten indtages ved borde og bænke langs elven, der også byder på en frisk badetur fra parkens badested. Under en ferie i Norefjell får I direkte adgang til en fuldendt kombination af naturoplevelser og kulturelle seværdigheder for alle aldre.