Din browser er for gammel. Venligst opgrader din browser eller download en alternativ browser som eksempelvis Google Chrome eller Firefox.

Sommer i Hardangervidda

Norges største nationalpark

Hardangervidda nationalpark er et stort, kontrastfyldt område, der indbyder til en betagende naturferie.

Hvor stor Hardangervidda egentlig er, forstår man først, når man begiver sig ind over vidderne ad de mange stier. Først, når man har oplevet både fjeld, vidder, vandfald og fjord, har man fået et lillebitte indtryk af mangfoldigheden i Norges største nationalpark.

Klik på billedet for at åbne billedgalleri.

Værd at vide om Hardangervidda

Oplevelser til den største naturferie

Hardangervidda er Nordeuropas største højfjeldsplateau og Norges største nationalpark. Den kan kun krydses til fods, og det tager mere end en dag. Tag telt og fiskestang på nakken eller gå efter fjeldhytterne. Hvis I vil have lidt mere komfort på en naturferie, giver Hardangervidda også mange muligheder for korte ture, hvor I kan nyde en bid af de mange sublime oplevelser, der er gemt i denne nationalpark. 100 fugle- og 21 dyrearter lever i Hardangervidda. Blandt andet Europas største flokke af vildrener.

I vest er Hardangervidda fjord, frugt og vandfald

Hardangervidda nationalpark strækker sig over til Sørfjorden, hvorfra frodige frugtplantager leverer 40% af al norsk frugt. Rosablomstrende frugttræer med snepudrede fjeldtoppe i baggrunden er ét af de mange populære fotomotiver, Hardangervidda byder på. Det gælder også de mange vandfald, der kan opleves på ture fra Kinsarvik eller Øvre Eidfjord. Der er ikke langt mellem de store oplevelser på en naturferie ved Hardangervidda. I kan på én og samme dag nå at forundres over Vøringsfossens skønhed, stå på ski på Folgefonnbræen og bade i fjorden.

Udsigt over den store nationalpark fra fjeldtoppe rundt om

Nogle af de høje toppe på Hardangervidda ligger langt fra bilvejene, men Gaustatoppen, der troner 1.883 meter over havet ved Rjukan sydøst for den store nationalpark, er nem at komme til og kan bestiges af de fleste. Udsigten fra Gaustatoppen ind over Hardangervidda er absolut turen værd. Suset og udsigten fra toppen kan I også få, hvis I sætter bilen ved Haukeliseter Fjellstue nordvest for Hovden – ved den sydlige ende af Hardangervidda. Herfra kan I bl.a. nå Vesle Nup 1.510 meter over havet. Nær Geilo ligger Ustetind 1.375 meter over havet, og herfra kan I få en fantastisk udsigt over Hardangervidda fra nordøst – på gode dage kan man se helt til Gaustatoppen.

Naturferie i bil eller travestøvler

En naturferie i Hardangervidda nationalpark kræver næsten, at I har travestøvlerne på. Men er I ikke til lange traveture, så kør ad de uanseelige veje ind mod hjertet af Hardangervidda, og gå så langt I orker fra den sidste parkeringsplads. I får helt sikkert en fantastisk flot oplevelse. Hardangervidda krydses af utallige afmærkede stier. Og hvis I foretrækker at holde naturferie i bilen, kan I bare indtage naturen hvor vejen ender.

Herfra kan du også opleve Hardangerfjorden