Din browser er for gammel. Venligst opgrader din browser eller download en alternativ browser som eksempelvis Google Chrome eller Firefox.

Sommer ved Hardanger

Oplev Fjordens Dronning med vand, byliv, store vidder - idyl og vildskab

Sommer ved hardanger

Et yndet rejsemål gennem flere hundrede år

Hardagner og området omkring Hardangerfjorden, verdens tredjelængste fjord, rummer både idyl og vildskab. Talrige, flotte frugttræer står i smuk kontrast til vild natur med golde isbræer og brusende vandfald. Et helt unikt område, der også byder på masser af kulturelle og gastronomiske oplevelser.

Værd at vide om Hardangerfjorden

Fjordenes dronning forbinder by og natur

På majestætisk vis skærer Hardangerfjorden sig igennem det massive klippelandskab. På den ene side af fjorden ligger Bergen. På den anden side lever Nordeuropas største rensdyrbestand på den vidtrækkende Hardangervidda. Det er ikke svært at forstå, hvorfor Hardangerfjorden kaldes ”Fjordenes dronning”.

Indtag Hardangerfjorden på et fjordcruise

På en ferie ved Hardangerfjorden kommer den kontrastfyldte natur helt tæt på. Tag på fjordcruise, og overlad kontrollen til kaptajnen. Cruiseskibet glider langsomt igennem det spektakulære landskab, mens den norske natur stimulerer alle jeres sanser. Undervejs lægger skibet til i små idylliske landsbyer, hvor røde træhuse bryder det grønne og blå landskab.

Sommerski for hele familien

Isbræen Folgefonn er med sine 212 kvadratkilomenter Norges tredjestørste isbræ. Kun 2,5 kilometer fra Bergen byder Folgefonn sommer skicenter på en sjov og anderledes oplevelse i sommervarmen. Spænd ski eller snowboard under fødderne, og nyd en forfriskende skitur under solens stråler.

Med Fløibanen i Bergen til panoramaland

Fløibanen i Bergen kører op til Fløyens svimlende panoramaudsigt over by, fjeld og fjord. Nyd udsigten, mens gondolen langsomt glider afsted. Eller find en plads på Fløyens brede trappe, hvorfra hele Bergen breder sig ud under fødderne. Bergen er Fjord Norges hovedstad, og byen emmer af liv og oplevelser. Fra farvestrålende pakhuse på havnefronten til fristende tilbud på Fisketorget. Det er ikke tilfældigt, at Bergen er endt på UNESCOs Verdensarveliste.

Herfra kan du også opleve Hardangerfjorden