Din browser er for gammel. Venligst opgrader din browser eller download en alternativ browser som eksempelvis Google Chrome eller Firefox.

Sommer i Skærgården

Den norske sydkyst ligger kun 3,5 timers sejltur fra Danmark. Det er derfor både nemt og hurtigt at tage familien med på skærgårdsferie. 

Familiehygge i Norge

Lej en robåd, indtag en øde ø eller nyd stemningen blandt byernes gamle træhuse.

Bløde klippekanter, røde træhuse og hvide sandstrande. I Skærgården ligger de små øer og holme som perler på en snor. Besøg Lindesnes Fyr på Norges sydligste spids. Hop i vandet fra Norges bedste sandstrand, Sjøsanden. En sommerferie i Skærgården er indbegrebet af familiehygge i idylliske omgivelser.

Den norske sydkyst ligger kun 3,5 timers sejltur fra Danmark. Det er derfor både nemt og hurtigt at tage familien med på skærgårdsferie. Afslapning i en robåd, kulturfestival i en kystby eller vandleg i Jættegryderne. Det er blot nogle af de skatte, der gemmer sig lige på den anden side af Skagerrak.

+5
Klik på billedet for at åbne billedgalleri.

Værd at vide om Skærgården

Udsigt over Skagerrak fra Lindesnes Fyr

På Norges sydligste spids troner Lindesnes Fyr på den golde klippejord. Fra det hvidkalkede fyr med den røde lanterne er der fri udsigt over Skagerrak. Fyrets nærmeste nabo er resterne af et gammelt tysk fort fra 2. verdenskrig. Træd ind i bunkeren og mærk historien helt tæt på.

Badeferie for børnefamilier

Mellem Skærgårdens hundredvis af små øer og holme, kan I altid finde en fredelig vig. De bløde klipper indbyder til lun solbadning, mens det klare vand skvulper dovent ind mod kysten. Norges bedste badestrand, Sjøsanden, inviterer til beachvolley eller en frisk dukkert. Under en ferie i Skærgården er den børnevenlige strand perfekt til en familiedag ved vandet.

Vandleg i Jættegryderne

Store bløde hulninger i klippegrunden er et naturligt paradis for legesyge vandhunde. I Jættegryderne samles vandet i små solopvarmede minipools. Spring fra hul til hul eller glid ad de små kanaler.

Kulturelle kystbyer i Skærgården

Flere af Skærgårdens små kystbyer kan nås med en robåd. Kystens større byer som Mandal, Risør og Kristiansand byder hele sommeren igennem på farvestrålende festivaler. Musik, kunst, historie og gastronomi samler folk fra nær og fjern. Skærgårdsferie i Sydnorge er idyllisk badeferie og farverig kulturferie for hele familien.

Kristiansand Dyrepark & Abra Havn

Tag hele familien med til Norges største forlystelsespark, beliggende bare 10 minutters kørsel fra Kristiansand by. Her kan I opleve alverdens spændende dyr fra tigre til orangutanger, prøve en tur i en af de mange sjove forlystelser, gå på opdagelse i virkelighedens Kardemomme By eller møde klatremus og de andre dyr i Hakkebakkeskoven. 

Sørøverlandsbyen Abra Havn ligger i direkte tilknytning til Dyreparken i Kristiansand. Abra Havn er en eventyrby fuld af spænding og underholdning. I 2018 blev Abra Havn kåret som verdens 6. bedste familiehotel på TripAdvisor.