Din browser er for gammel. Venligst opgrader din browser eller download en alternativ browser som eksempelvis Google Chrome eller Firefox.

Sommer ved Sognefjorden

Find pris og bestil

Book ferie med ophold i Sognefjorden

I den storslåede natur, der omgiver Sognefjorden, er det så godt som umuligt ikke at få store sommer-oplevelser. 

Find pris og bestil overnatning ved Sognefjord

Vi har udvalgt de bedste tilbud på sommerferie ved Sognefjorden, enten om I søger hotel eller hytte har vi udvalget. 

Priseksempel: Hytte ved Vesterland Feriepark ved 6 personer inkl. overfart tur/retur ved afrejse lørdag uge 33 2024. Prisen er markedspriser pr. 15.01.24. 

7 nætter

Fra 2080,-

pr. person

Bestil nu

Sommeroplevelser ved Sognefjorden

Træt af klassiske vandreture? Is på!

Noget af det mest spektakulære og spændende, I kan foretage jer, er at tage på en guidet gletsjervandring. Det kan I gøre på Jostedalsbræen, der med et areal på mere end 480 km2 er den største gletsjer på det europæiske fastland, eller på gletsjer-armene, Nigardsbræen og Flatbreen.

Vind i håret og vand under fødderne

Når I holder ferie ved Sognefjorden, skal I næsten også prøve en tur på selve fjorden. Der er flere gode muligheder at vælge mellem. I kan f.eks. tage på tur i en hurtig RIB-båd. I kan også vælge at tage turen i en el-drevet, lydløs båd. Eller leje kajakker og selv bestemme tempoet. Sådan en sejltur på Sognefjorden er en storslået og enestående oplevelse, som I ikke finder ret mange andre steder.

Utrolige, men sande vandrehistorier

Norge har altid været en populær destination for dem, der elsker at vandre. Men områderne omkring Sognefjorden er i særdeleshed fantastiske steder at vandre. I Utladalen kan I bl.a. opleve Vettisfossen, der er Europas højeste, uregulerede vandfald med et frit fald på imponerende 275 m. Men der er også mange andre klassiske vandreture omkring Sognefjorden med de flotteste naturoplevelser – f.eks. i Keipen, Molden og Aurlandsdalen. Der vil helt sikkert være masser af vandrehistorier at dele og snakke om, når I vender hjem fra sådan nogle ture.

Vikingelandsbyer, mikrobryggerier og stavkirker

For de historie- og kulturinteresserede er der også masser af oplevelser. I kan f.eks. få en guidet rundvisning i vikingelandsbyen Njardarheim i Gudvangen – en næsten tro kopi af en ægte landsby, hvor der nu bor moderne vikinger. Der findes også flere mikrobryggerier, hvor der er mulighed for at smage på den lokale øl eller cider. Generelt er fjordklimaet godt for de lokale fødevarer, der derfor har ekstra meget smag. I bør heller ikke snyde jer selv for et besøg i én af de flotte, gamle stavkirker. Stavkirkerne er lavet i træ, og Borgund Stavkirke er den bedst bevarede i Norge. Det er dog Urnes Stavkirke, der er på UNESCO’s verdensarvsliste, så den fortjener også et besøg. Begge kirker blev bygget helt tilbage i det 12. århundrede.

Bjergtagende Bergen

Selv om den ikke er kæmpestor målt på areal og indbyggertal, er Bergen en fantastisk by. Byen har tidligere været Norges hovedstad og har altid været en stor handels- og søfartsby. Den kan byde på masser af historiske og kulturelle oplevelser – f.eks. Bryggen, der også er på UNESCO’s verdensarvsliste, og et bredt udvalg af teatre, koncerter og festivaler. Bergen er derfor absolut altid et besøg værd.

Det kan I opleve ved Sognefjorden

Flåmsbana

Prøv én af verdens smukkeste togture gennem betagende natur og op i fjeldene – 867 m over havets overflade

De Heibergske Samlinger

Et frilandsmuseum i naturskønt område med henved 40 historiske bygninger fra middelalderen og frem til vores tid

Fossar

Oplev nogle af de mange flotte vandfald i Sognefjorden. Flere af dem er blandt de største i Norge

Fjord Cruise

Skønne sejlture på de smukke fjordarme med masser af fantastiske naturoplevelser set fra vandsiden

Guidede kajakk-turer

Bliv ét med naturen i denne skønne og sjove måde at opleve Sognefjorden på

Flåm Zipline

Prøv Skandinaviens længste svævebane på næsten 1,4 km – 820 m over havets overflade.