Din browser er for gammel. Venligst opgrader din browser eller download en alternativ browser som eksempelvis Google Chrome eller Firefox.

Fjorde, gletsjer og vandfald - Rundrejse

Rundrejse 6

Oplev Fjordnorges imponerende natur

Oplev et af de mest imponerende rejsemål i verden og fornem selv Fjordnorges uforglemmelige skønhed og mangfoldighed.

+8
Klik på billedet for at åbne billedgalleri.

Bestil rundrejse 6

 • Fjorde, gletsjer og vandfald

  Rundrejse 6 Highlights: Mjøsa indsø, Den olympiske by, Dombås, Atlanterhavsveien, Ålesund, Trollstigen, Geirangerfjord, Sognefjorden, Bergen, Vøringsfossen. Udbydes i perioden 15/5-31/10 2024. Skal bestilles senest 14 dage før afrejsedato.

  9 nætter Fra 8770,- pr. person Bestil nu

  Inkl. overfart tur/retur (1 bil, 2 personer)

  Priserne er markedspriser fra 21/10 2023, gældende for afrejse uge 23 2024

Fjorde, gletsjer og vandfald

På denne rundrejse kommer I helt tæt på Norges fantastiske natur og oplever kontrasterne på helt tæt hold. På jeres vej kommer I forbi en perlerække af oplevelser.

Rundrejsen starter med oplevelsen af storbypuls i Oslo. Her er rig mulighed for at gå på museer, se skulpturelle seværdigheder, eller gå en tur ned til Aker Brygge ved havnen, hvor I finder et væld af butikker, cafeer og en maritim stemning.

Denne kontrastfyldte rundrejse fortsætter med en køretur gennem Dovrefjell, et imponerende, nøgent og næsten uberørt naturområde med fantastisk udsigt. I kommer til Kristiansund, som er øer forbundet af tre broer. En by som blev ødelagt af bombninger i 1940 og blev bygget op igen.

I gør stop i en af Norges smukkeste byer, Ålesund. Byen er bygget op i Jugendstil og I bør tage jer god tid til en byvandring, og tage tid til en tur op ad de over 400 trin fra By Park for at opleve den fantastiske udsigt over fjordsystemet og øgruppen.

En stor oplevelse er at besøge Geirangerfjord, som er 15 km lang, den betegnes ’fjorden over alle fjorde’ og er en af Norges smukkeste. Oplev de lodrette bjergsider, fossende vandfald og gamle bondegårde med græstag. Desuden er Geirangerfjord kåret som verdens bedste rejsemål.

Når I forlader Geiranger kører I videre mod Sognedal, hvor I har mulighed for at tage en afstikker til Briksdalsbreen, som er en meget besøgt gletcherarm.

Næste store oplevelse er Sognefjorden, der kaldes ’fjordenes majestætiske konge’ og til fulde lever op til sit navn ved at være Norges største fjord og den længste fjord i verden. Desuden befinder mange af Norges stavkirker sig i området omkring Sognefjorden.

I kommer til Bergen, som engang var Norges hovedstad og helt indtil slutningen af det 19. årh. Norges største by med en stor havn og handelsforbindelser til hele verden. Bergen byder på mange seværdigheder, hvad enten I er til museer, hyggelige gåture, shopping eller cafeliv.

Turen langs Grevindfjorden til Hardangerfjorden byder på fantastiske naturoplevelser. Steindalsfossen er en af dem, da man kan gå om bag vandfaldet som har en faldhøjde på 40 m.

Herfra går turen atter mod Oslo over Hardangervidda, gennem smukke Geilo.

Klik på billedet for at åbne billedgalleri.

REJSETID: 15.05 - 31.10.2024

Information og rejseprogram

1. dag: Ankomst til Norge (Larvik-Oslo 134 km)

Efter ankomst til Norge kører I direkte til Oslo centrum. Gå en tur på hovedgaden Karl Johan, oplev Akerhus fæstning og slut dagen af på Aker Brygge, hvor I finder et rigt udendørsliv med restauranter og cafeer. Overnatning og morgenmad i Oslo

2. dag: Oslo-Dombås (336 km)

Fra Oslo går turen langs Norges største indsø, Mjøsa, op forbi Lillehammer, som var vært for de olympiske vinterlege i 1994 og videre til Dombås. Overnatning og morgenmad i Dombås.

3. dag: Dombås-Kristiansund (252 km)

Dagens tur starter gennem Gudbrandsdalen og via Oppdal til dagens mål Kristiansund, som ligger i et område bestående af en række småøer. Overnatning og morgenmad i Kristiansund. 

4. dag: Kristiansund–Ålesund (165 km)

Start dagen ved at køre gennem den nye Atlanterhavstunnel, hvorefter I fortsætter ad den spektakulære Atlanterhavsvej, som er anlagt over 8 broer mellem Kristiansund og Molde. Fra Molde kan I tage en fjordfærge til Vestnes og videre til Ålesund, som er kendt for sin jugendstil arkitektur. Overnatning og morgenmad i Ålesund. 

5. dag: Ålesund-Geiranger (206) km

Kør til Åndalsnes og videre ad Norges mest berømte serpentinervej "Trollstigen" med en betagende udsigt. Efter en lille fjordsejlads fra Linge til Eidsdal, er I fremme ved den fantastiske Geirangerfjord. Overnatning og morgenmad i Geiranger. 

6. dag: Geiranger-Sogndal (214 km)

I forlader Geiranger via Pasvejen "Geirangervejen" og fortsætter turen gennem et fantastisk fjordområde, inden I når frem til Sognefjorden også kaldet for "Fjordenes Konge". Overnatning og morgenmad i Sogndal.

7. dag: Sogndal–Bergen (250 km)

I dag går turen langs Sognefjorden mod vest. I krydser fjorden ved Hella til Dragsvik og igen fra Lavik til Oppedal. Videre mod Hansestaden Bergen. Overnatning og morgenmad i Bergen. 

8. dag: Bergen–Eidfjord (150 km)

Efter morgenmaden går turen via Hardangerfjorden til Eidfjord. I krydser fjorden på Hardangerbrua, en hængebro, som siden august 2013 har erstattet den gamle færgedrift mellem Bruravik og Brimnes. Videre til dagens mål Eidfjord. Overnatning og morgenmad i Eidfjord.

9. dag: Eidfjord–Oslo (331 km)

Dagens strækning går gennem Måbødalen. Oplev vandfaldet Vøringfossen med en faldhøjde på 183 meter. Fortsæt over højfjeldsplateauet Hardangervidda og gennem den livlige Hallingdal, før I ankommer til Oslo. Overnatning og morgenmad i Oslo. 

10. dag: Hjemrejse (Oslo-Larvik 134 km)

I dag tager I afsked med Norge. Individuel hjemrejse med Color Line fra Larvik.

Highlight: Trollstigen

På denne vej kan selv de modigste mærke adrenalin pumpe gennem deres årer.

OMFATTENDE REJSEPAKKE

Inkluderet i rejseprisen

Information og program:

 • 1 overnatning med morgenmad i Oslo
 • 1 overnatning med morgenmad i Dombås
 • 1 overnatning med morgenmad i Kristiansund
 • 1 overnatning med morgenmad i Ålesund
 • 1 overnatning med morgenmad i Geiranger
 • 1 overnatning med morgenmad i Sogndal
 • 1 overnatning med morgenmad i Bergen
 • 1 overnatning med morgenmad i Eidfjord
 • 1 overnatning med morgenmad i Oslo
 • Overfart tur/retur (1 bil, 2 personer)
 • Udførlig rejsemappe med info om turen og hoteller. Modtages pr. mail 30 dage før afrejse 

Turen tilbydes med forbehold for ledig hotelkapacitet i de tilbudte byer. I modsat fald vil der blive tilbudt alternativ hotelovernatning i samme priskategori.