Din browser er for gammel. Venligst opgrader din browser eller download en alternativ browser som eksempelvis Google Chrome eller Firefox.

Påskeferie på ski i Norge

Find gode påskeferie-oplevelser i smukke Norge og få masser af gode idéer til påskeferien. Vælg mellem flere ophold med gode pister, langrendsspor og lækre omgivelser.

I Norge byder påskeferien på masser af sne – men også lange, solrige dage. Det betyder helt automatisk, at du og din familie får de bedste forudsætninger for at få en helt fantastisk påskeferie på ski. Der er ikke noget bedre end at stå ned af de lange pister i solskin – side om side med de mennesker, du holder allermest af. Og nu hvor muligheden er for at bruge påskeferien til at stå på ski, er der tonsvis af forskellige steder, du kan vælge at tage til, og alle stederne har hver sin charme og prisklasse. Læs meget mere om alle dine muligheder længere nede på siden.

Vores anbefalinger

Her skal du holde din skiferie i påsken - der er stadig sne

Geilo

Geilo er et populært turiststed - både om sommeren, vinteren og i påskeferien, fordi byen rummer hele spektret af oplevelser og sværhedsgrader i forbindelse med skiløb. Du finder både brede og børnevenlige begynderbakker – men også stejle bakker for de ekstra garvede skiløbere.

Hvis du er typen, der aldrig kan få det vildt nok, er det et fantastisk sted at tage til, fordi du finder masser af vilde pister, hvor du kan udfordre dine egne ski-færdigheder. Men der er også mulighed for at opleve en af Norges længste kælkebakker som kan få enhver voksen til at føle sig som et barn igen. Særligt børnefamilier hygger sig med at kælke ned af disse lange bakker, og det resulterer ofte i oplevelser, som børnene sent vil glemme.

Hvis du ønsker en påskeferie, hvor du kan nyde roen og naturen, er Geilo et godt sted at tage til, fordi det byder på 200 kilometer langrendsløjper, der er omringet af smukke skove. Naturen er med til at give dig ro i sindet, og du vil derfor hurtigt føle, at du får ladet dine batterier op igen.

Geilo indeholder altså noget for enhver smag og aldersgruppe, og derfor bør du tage dette område med i dine overvejelser, hvis du mangler ideer til påskeferien.

Fun Fact om Geilo

filmen ’Min søsters børn i sneen’ er optaget i Geilo

Vrådal

Vrådal er en lille by på godt 200 indbyggere – og alligevel har den det hele. Du finder nemlig både begynderpister, hvor der er plads til at lede længe efter det forsømte skitalent. Men du har også mulighed for at give dig i kast med stejle skipiste, hvor du virkelig får mulighed for at folde dig ud som garvet skiløber.

Vrådal er skisportsstedet for hele familien med en hyggelig stemning, gode faciliteter og ikke mindst - stortset ingen ventetid ved liften. Derudover ligger det også kun placeret 2 timers kørsel væk fra Larvik, så I kan få en masse ud af jeres påskeferie.

Udforsk mulighederne i dette område og find et helt særligt påskeferie-tilbud.

Rauland / Vierli

Rauland/Vierli er den største vinterdestination i hele Telemarken. Med ´tre alpine skisportscentre og terrænpark, 150 kilometer virkelig gode langrendsløjper, tre skiskoler og Europas største udbud af kælkebakker er der noget for enhver gæst – uanset alder og præferencer. Pisterne findes nemlig i alle sværhedsgrader (også offpiste). Med Vierli Vinterland er der også oplevelser for de helt små – uden de store behøver at kede sig.

Rauland ligger kun små 3 timers kørsel fra Larvik, så hvis der er små børn med på bagsædet, kan I glæde jer over at være hurtigt fremme på jeres påskeferie.

Gausta

Gausta er også et fantastisk sted at tage på påskeferie. Området ligger i 1.800 meters højde og er en populær skidestination, der er vokset støt de sidste år. Områdets skicenter benyttes blandt andet til ski-konkurrencer på højt plan, hvis man skulle have interesse for dette.

Her er alle de ting, man normalt finder i højfjeldet – fantastisk udsigt og fuld fart ned over pisterne. Dermed ikke sagt, at børn eller mindre øvede ikke har noget at komme efter - tværtimod. Området passer nemlig også perfekt til børnefamilier, der sammen ønsker at komme på en hyggelig påskeferie i Norge – på ski.

Gausta byder generelt på et meget bredt udvalg af oplevelser med hele 32 pister i alle farver og et langrendsterræn udover det sædvanlige. Derudover ligger byen knap 3 timers kørsel fra Larvik, hvilket giver en kortere rejsetid.

Vidste du?

I Gaustablikk ender alle nedfarter det samme sted og skicenteret er let at komme til fra alle overnatningssteder.

Hovden

Hovden er kendt for at kunne det hele, og derfor er hele familien også garanteret en god tid med mange forskellige påskeferieaktiviteter ude i sneen. Her kan familien tage med de mindste på et separat beliggende børneområde med kælkebakke, rullebånd og begynderpister. Samtidigt byder byen på hele 30 pister for enhver eventyrlyst, 200 km. langrendsløjper i særklasse og en unik langrendsarena.

Er du derimod til afterski med stort A, er der også råd for det, og derfor er det også det helt oplagte sted at tage til, hvis du skal holde påskeferie med dine venner.

Vidste du?

I Hovden finder du også et skønt badeland med vandrutsjebaner og udendørs opvarmede bade med fjeldudsigt. Dette er en sikker vinder hos børnefamilier, og det vil skabe mange sjove stunder, der sent vil blive glemt.

Klik på billedet for at åbne billedgalleri.

Norefjell

Norefjell er det perfekte sted for dig, der elsker lange, stejle nedfarter. Her finder du nemlig Norges største faldhøjde med en højdeforskel på 1.010 meter. Den store højdeforskel giver mulighed for lange nedfarter, hvor den længste tur er på omkring 6 kilometer – fra toppen til stoleliften i bunden, og udsigten er fantastisk.

Ved OL i 1952 blev flere alpine skikonkurrencer afholdt i Norefjell, og du kan stadig tage turen på den gamle OL-pist.

Derudover er der kun er 2 timers kørsel fra Larvik til Norefjell – så I hurtigt kan komme ud på løjperne.

Hvis du ønsker at holde påskeferie på ski, hvor du kan afprøve den gamle OL-pist og samtidig opleve den smukke udsigt gennem en 6-kilometer lang skitur, er det altså Norefjell, du bør tage til.

Hemsedal

Hemsedal er flere gange er blevet kåret til det bedste ski-resort i Norge og er på top 5 over de bedste snowboard-terræner i verden! Derfor er det et oplagt sted at holde påskeferie, hvis du er vild med at stå på snowboard.

Men Hemsedal er også kendt for sit alpine skiområde og kaldes samtidig for ’Skandinaviens Alper’. Det skyldes det Alpe-lignende landskab med en god højde på bjergene. Faktisk er det her, du finder Norges højeste skiområde, Totten, der går op til 1.497 m.o.h. Derfor er der også flere lange nedfarter end normalt, og den længste er hele 6 kilometer lang. Området byder til gengæld på pister i alle sværhedsgrader – for enhver smag.

Vidste du?

Hemsedal er flere gange blevet kåret som Norges bedste skisportssted. Der er derfor også mange påskeferierejser, der går hertil.

Trysil

Trysil er også et af Norges største og mest populære skisportssteder at tage til i påskeferien. Hvis du vælger at tage til Trysil, er der ikke nogen, der kommer til at kede sig.

Der er nemlig 66 pister og et uendeligt antal påskeferieaktiviteter for absolut alle – store som små, forsigtige som eventyrlystne. Udover de mange muligheder for at stå på ski og snowboard, kan I også få en fantastisk tur i hundeslæde. Dette er en helt fantastisk oplevelse, som mange vælger at prøve for at få sig en oplevelse for livet.

Der er også en masse overnatningsmuligheder - både store, lækre hoteller med det hele og små, hyggelige træhytter med tid og ro til nærhed.

Ligegyldigt, hvad du ønsker med din påskeferie, har du mulighed for at tilvælge det, når du tager til Trysil. Det er kun din egen fantasi, der sætter grænser.

Hafjell

Hafjell er kendt for at kunne lidt af det hele, og det er særligt en populær destination for børnefamilier. Her finder du blandt andet sjove og hyggelige oplevelser med trygge rammer for de helt små. Du kan f.eks. opleve Hunderfossen Vinterpark og et eventyrland med mange timers underholdning for børn og barnlige sjæle.

Der er også søde maskotter, snelegeplads, kælkebakke og i det hele taget alt, hvad der skal til for at holde børnene glade og beskæftiget. De mange aktiviteter for børnene giver samtidig de voksne tid til at nyde deres påskeferie på en ny måde.

Er du derimod til vilde og krævende udfordringer i form af ekstra mange og lange pister i alle sværhedsgrader, så kan Hafjell også klare det for dig i påskeferien. Og hvis du er mere til langrend, så er der også hele 300 km. præparerede løjper, der bare venter på at blive tilbagelagt.

Mangler du gode idéer til påskeferien? Hafjell beriger dig med sjove og underholdende påskeferieaktiviteter under dit ophold.

Ski og snowboard

Påskeferien er det perfekte tidspunkt at tage til Norge i, fordi dagene er længere og lysere på én og samme tid. Derudover er der endnu bedre chancer for solskin og samtidig masser af sne, så hele familienkan stå på ski! Tilsammen giver det de bedste forudsætninger for at få det bedste ud af påskeferien. 

Er du blandt de hardcore skientusiaster med teknikken i orden, er der masser af skisportssteder at vælge imellem. Hemsedal og Norefjell byder eksempelvis på masser af lange og stejle nedfarter. Så hvis du ikke har været her endnu, er påsken et oplagt tidspunkt at snuppe en billig påskeferie til et af disse steder – du vil ikke fortryde det!

Hemsedal er desuden det suverænt bedste sted at stå på snowboard i Norge, og det rangerer samtidig i top 5 i hele verden!

Er du omvendt ikke den mest habile skiløber, men ivrig efter at lære, er der masser af skiskoler – også med danske trænere. Det norske sprog er i forvejen forståeligt for de fleste børn, men det gør det lige et hak nemmere for børnene at følge med, når undervisningen foregår på dansk.

Trysil er det perfekte sted for små såvel som store nybegyndere på ski. Stedet favner alle niveauer – både dig, der starter fra scratch og dig, der bare har brug for at få finpudset din teknik.

Brug din påskeferie på at lære at stå på ski, eller brug den på at udvikle dine egne færdigheder indenfor skiløb. Ligegyldigt hvad, er du garanteret en sjov tur, som du sent vil glemme!

Klik på billedet for at åbne billedgalleri.

Langrend

Er I til langrend, er Norge det rene paradis at tage til i påskeferien. Destinationer som Geilo, Rauland/Vierli, Gaustablikk, Trysil og Hemsedal har flere hundreder kilometer langrendsspor.

I finder både de smukke højfjeldsløjper, hvor der er en fantastisk udsigt, men I kan også begive jer ud på lange, hyggelige ture i skoven med masser af ro omkring jer. Der er noget for både de yngste og de ældste, nybegynderne og garvede skiløbere – med ruter på alt fra 1,5 km til over 40 km.

Det solrige vejr giver mulighed for at opleve den norske natur fra sin absolut bedste side – uden I skal stresse over noget. Vejret og omgivelserne bliver faktisk ikke bedre på noget andet tidspunkt af året, og derfor bør I udforske de mange påskeferie-tilbud!

Idéer til påskeferien - mest for børn

Klik på billedet for at åbne billedgalleri.

Norge er et børneparadis med et uendeligt antal muligheder for sjove og spændende oplevelser. Skal dit barn på skiskole, varer undervisningen typisk 1,5 time om dagen og perioden strækker sig over flere dage, så novicen når at lære noget.

Sydpå varer skiskolerne ofte hele dagen, mens de foregår på et andet sprog. Meget af tiden er det uden mor eller far på sidelinjen, og det har vi valgt at ændre på. Med den norske model, er der bedre tid til at være sammen som familie og til at vænne sig til den nye disciplin – at stå på ski.

Hvis man ikke bruger hele dagen på ski, er der heldigvis en masse andre spændende påskeferieaktiviteter, som du kan give dig i kast med. Flere skisportsdestinationer har kælkebakker til børn i alle størrelser. Der er både de stille og rolige bakker, hvor selv de allermindste kan få sig en på opleveren. Men der er også kælkebakker, som du ikke finder i Danmark, uanset hvor længe du leder. Her kan børnene give den gas i en velkendt disciplin og i trygge rammer. Det er typisk et kæmpe hit hos alle – faktisk også voksne.

I Vierli Vinterland finder du eksempelvis kælkebakker på helt op til 1000 meter, hvor hastigheden snildt kan komme op på en 60-65 km/t. Så er dine børn mest til en tur på kælkebakken, behøver du ikke at kede dig af den grund. Tag påskeferieaktiviteterne nye højder og giv dig i kast med de vilde kælkebakker!

Ski, snowboard og kælkebakker er til gengæld langt fra det eneste, du kan lave på de norske skidestinationer i påskeferien. Norge har mange andre idéer til påskeferien, som du kan læse meget mere om.

Tager du f.eks. til Hunderfossen Vinterpark i Hafjell, finder du et helt fabelagtigt eventyrland med masser af spændende og anderledes påskeferieaktiviteter for børn – en slags Djurs Sommerland. Det fantastiske sted kan både opleves om sommeren og vinteren.

Andre steder byder på skattejagt, snesafari, kanetur, hundeslæde og en masse andet sjov og ballade for børnene. Men hvis I bare er til små og hyggelige gåture i de omkringliggende omgivelser, er der også mulighed for det. For mange børn er vinterlandskabet en kæmpe oplevelse i sig selv, og her kan alle skisportssteder være med.

Trænger I på et tidspunkt til at trække indendørs, er der også råd for det. De fleste skiresorts har en hel del indendørs aktiviteter såsom svømmehal, legerum og hyggekroge.

De mange forskellige aktiviteter og oplevelser danner grundlag for en helt fantastisk påskeferie, som sent vil blive glemt. 

Idéer til påskeferien - mest for voksne

Norges skisportssteder i påskeferien har mere at byde på end blot dejlige pister og smuk natur. Områderne byder også på overraskende mange gode spisesteder, som i den grad bør afprøves, hvis man er glad for mad. Er I mest til at kokkerere selv, er der naturligvis også rig mulighed for det i de mange hytter og hotellejligheder.

Men vil I helst slippe for at stå med madlavningen, byder det norske køkken på mange spændende retter som fås på de forskellige skiresorts. Her kan I prøve norske specialiteter som rømmegrød, brunost, pinnekjøtt, lefse, lompe eller smalahove.

Skal det ’bare smage godt’, kan I få laks tilberedt på et væld af forskellige måder – og stort set alle steder tager højde for, at de fleste børn helst vil have pomfritter eller pizza. Er restauranternes udvalg af mad vigtigt for jer, så gør jer selv den tjeneste at undersøge, hvor de gode restauranter ligger, før I beslutter jer for, hvor I skal holde påskeferie. 

Er du på jagt efter romantiske oplevelser, har Norge mange idéer til påskeferien. I kan tage på hundeslædetur, snuppe en tur i en udendørs jacuzzi med udsigt til bjergene eller lade jer forkæle i de mange spa- og wellnessfaciliteter. I kan også vælge at drikke champagne foran pejsen, nyde hinandens selskab i ro og mag på en langrendstur eller slå jer løs til et af de mange afterski parties, der naturligvis også findes mange af.

Afterski

Det tog lidt tid for Norge at tage afterski-konceptet til sig – men nu er de kommet godt efter det. I påskeferien finder du alle udgaver af afterski i Norge, og det er lige fra de store, vilde fester til små hyggelige lokaler, hvor den mest står på kakao og brætspil.

Er det de store fester, I går efter, er Hafjell et rigtigt godt bud og et ’must’ at besøge, men I er på påskeferie i Norge. Vil I derimod gerne have lidt af begge dele, kunne Hemsedal være et godt sted at besøge.

Hvis I gerne vil have, at afterski kommer til at udgøre en stor del af jeres påskeferie, er det en god idé at sætte jer ind i, hvad de forskellige steder har at tilbyde, før I tager afsted. Udbuddet har nemlig efterhånden vokset sig stort.