Din browser er for gammel. Venligst opgrader din browser eller download en alternativ browser som eksempelvis Google Chrome eller Firefox.

Jotunheimen

Sommer i Jotunheimen

Klik på billedet for at åbne billedgalleri.

Værd at vide om Jotunheimen

Galdhøpiggen – Norges højeste højfjeld

Sig 2.469 meter til enhver nordmand, og han ved, hvad det gælder. Nemlig Galdhøpiggen - Norges højeste fjeld 2.469 meter over havet. Et nationalt symbol og rejsemål for mangen en vandreferie. Galdhøpiggen ligger i Jotunheimen, ligesom 80% af Norges højfjeld over 2.000 meter. Norges næsthøjeste fjeld, Glittertind 2.452 meter over havet, ligger også i Jotunheimen. Begge tinder kan bestiges på en vandreferie uden klatrekundskab. Tag f.eks. på guidet tur over Styggebræen og op på Galdhøpiggen. Det er højt, det er smukt, det er helt fantastisk.

Gå på Besseggen og sejl på Bygdin

En af de mest spektakulære oplevelser på en vandreferie i Jotunheimen er turen over den smalle bjergryg Besseggen, der adskiller de to søer Gjende og Bessvatn. Gjendes vand er irgrønt, og Bessvatn er blå. Der er ca. 200 meters højdeforskel på de to søer – kun adskilt af Besseggen. Eller se toppene Jotunheimen højfjeld fra båden M/B Bitihorn på søen Bygdin. Bygdin ligger lige syd for Jotunheimen godt 1.000 meter over havet, og Bitihorn sejler den betagende tur to gange dagligt i sommersæsonen. Et godt afsæt for en tur i højfjeld på familiens vandreferie eller cykelferie.

Oplev Jotunheimen fra bilen

Det behøver ikke være vandreferie eller cykelferie for at opleve det smukke norske højfjeld. Besøg Norsk Fjellmuseum i Lom og kør herfra til Sognefjorden ad Sognefjellsvegen – Nordeuropas højeste fjeldovergang og en enestående køretur med udsigt ind over Jotunheimen nationalpark. Eller følg de små veje, som ofte giver de største naturoplevelser. De ender sikkert blindt, men på et utroligt smukt sted – og derfra kan bilturen udvikle sig til lidt vandreferie.

På cykelferie eller vandreferie i Jotunheimen

Der er ca. 300 km afmærkede vandreruter i Jotunheimen. Mange ruter kan også lægge vej til en cykelferie i den smukke natur med et dyre- og planteliv, der er meget rigt til trods for, at Jotunheimen er højfjeld. Måske er du heldig at se dyr så store som elge, hjorte og rener eller rovdyr som jærv eller ræv. Eller de ca. 75 forskellige fuglearter, der kan ses i Jotunheimen. På cykelferie eller vandreferie kan du overnatte i fjeldhytterne eller slå telt op, næsten hvor du vil i det smukke højfjeld – med respekt for naturen.