Din browser er for gammel. Venligst opgrader din browser eller download en alternativ browser som eksempelvis Google Chrome eller Firefox.

Rejse med bil

Praktisk information til dig som rejser med bil til Norge.

rejse i bil ombord

Før afgang og under overfarten

Bestilling

Alle køretøjer skal bestilles ud fra køretøjets totale højde og længde, inklusiv evt. tagboks, antenner, tagvindue, anhængertræk, cykelstativ etc.

Anhænger/campingvogn skal bestilles ud fra dens totale højde og længde, inklusiv evt. antenner, tagvindue og trækstang.

Ved check-in

Rejsende med specielle behov, som har brug for en bestemt placering på bildækket, skal informere om dette ved check-in (for eksempel placering tæt på lift for kørestolsbrugere). Mødetider ved check-in skal overholdes.

 

Rejser du med campingvogn, autocamper eller lignende skal hovedtilførslen for gas være slukket før ombordkørsel og under overfarten. Tilgangen til beholderen skal være ulåst, således at beholderen kan fjernes i tilfælde af brand. Som bekræftelse på at gassen er frakoblet, skal tilgang (f.eks. vindue, dør, ventil) mærkes.

Under overfarten

Det er ikke tilladt at opholde sig på bildækket under overfarten, og dørene til bildækket er låst. Ejendele, som skal benyttes under overfarten, skal medbringes, når man forlader bilen på bildækket.

Det er ikke tilladt at benytte startspray eller startbooster for at starte et køretøj om bord på vores skibe. Motorcykler og knallerter stroppes fast under overfarten.

Under overfarten

Det er ikke tilladt at opholde sig på bildækket under overfarten, og dørene til bildækket er låst. Ejendele, som skal benyttes under overfarten, skal medbringes, når man forlader bilen på bildækket.

Det er ikke tilladt at benytte startspray eller startbooster for at starte et køretøj om bord på vores skibe. Motorcykler og knallerter stroppes fast under overfarten.

Strøm på bildækket

Af sikkerhedsmæssige årsager er det ikke tilladt for personbiler/autocampere o.l. at koble sig til eksterne strømkilder på bildækket (220v).

Dette indebærer, at alle som har fryseboks eller lignende i bilen/anhængeren ikke kan koble sig til strøm på bildækket. Color Magic og Color Fantasy har frysebokse til dem, som ønsker at benytte disse. Du er selv ansvarlig for at fragte varerne til fryseboksen.

Læs mere om forskrifter for maritime elektriske anlæg her

Grønt kort for bilen

Grønt kort er et internationalt forsikringsbevis for køretøjer, som altid bør medbringes på bilferie. Køretøjsejere anbefales at tage kontakt til sit forsikringsselskab før afrejse for at få betingelserne, som gælder for køretøjet.

Husk også registreringsattest og pas.

Under ilandkøring

Under ilandkøring

Det vil blive annonceret i skibets højtalere hvornår bildækket vil blive åbnet.
 
Træd forsigtigt, når du bevæger dig fra trappen hen til køretøjet. Hold øje med børn og personer som har brug for assistance.
 
Ved ankomst skal skibet fortøjes sikkert, og ramper justeres. Dette kan tage lidt tid, og vi sætter pris på jeres tålmodighed og samarbejde. 
 
Følg instruktionerne fra besætningen og terminalpersonalet. Af sikkerhedsmæssige årsager sker ilandkørsel muligvis ikke i den rækkefølge, du tror.
 
Vær opmærksom på, at dækket kan være glat.

Færdselsloven gælder også på terminaler og skibe. Alle personer i bilen skal sikres, motorcykelførere skal bære hjelm. Brug ikke mobiltelefon, mens du kører i land.
 
Af hensyn til sikkerheden og arbejdsmiljøet for vores medarbejdere beder vi om, at du ikke starter motoren før der gives signal fra besætningen.
 
Det er ikke tilladt for passagerer at bruge startgas eller boostere til at starte køretøjer om bord på vores skibe. I tilfælde af startvanskeligheder skal besætningen konsulteres.
 
Vær forberedt på, at der kan være told- og grænsekontrol ved ilandkørsel.
 
Køretøjer sikres iht skibets godkendte lastsikringsplan.

Vejafgifter i Norge

Betalingsmetoder

Alle udenlandske og indenlandske køretøjer skal betale vejafgift i Norge. 

 

Der er to betalingsmuligheder.

 
• Registrer din bil gratis hos EPASS24 for automatisk betaling med kreditkort eller faktura. 
 eller

• Underskriv en brugeraftale med en  betalingstjenesteudbyder og få et vejafgiftsmærke. Se listen over udbyder her
 
Vejafgiftsstationerne i Norge er automatiserede og udstyret med kameraer, der automatisk registrerer køretøjets registreringsnummer og betalingsmærker.

 

Klik her for mere information om betaling af vejafgift i Norge.