Din browser er for gammel. Venligst opgrader din browser eller download en alternativ browser som eksempelvis Google Chrome eller Firefox.

Kundeservice

Rejse med bil

Praktisk information til dig som rejser med bil til Norge.

Bestilling

Alle køretøjer skal bestilles ud fra køretøjets totale højde og længde, inklusiv evt. tagboks, antenner, tagvindue, anhængertræk, cykelstativ etc.

Anhænger/campingvogn skal bestilles ud fra dens totale højde og længde, inklusiv evt. antenner, tagvindue og trækstang.

Ved check-in

Rejsende med specielle behov, som har brug for en bestemt placering på bildækket, skal informere om dette ved check-in (for eksempel placering tæt på lift for kørestolsbrugere). Mødetider ved check-in skal overholdes.

Rejser du med campingvogn, autocamper eller lignende skal hovedtilførslen for gas være slukket før ombordkørsel og under overfarten. Tilgangen til beholderen skal være ulåst, således at beholderen kan fjernes i tilfælde af brand. Som bekræftelse på at gassen er frakoblet, skal tilgang (f.eks. vindue, dør, ventil) mærkes.

Under overfarten

Det er ikke tilladt at opholde sig på bildækket under overfarten, og dørene til bildækket er låst. Ejendele, som skal benyttes under overfarten, skal medbringes, når man forlader bilen på bildækket.

Det er ikke tilladt at benytte startspray eller startbooster for at starte et køretøj om bord på vores skibe. Motorcykler og knallerter stroppes fast under overfarten.

Strøm på bildækket

Af sikkerhedsmæssige årsager er det ikke tilladt for personbiler/autocampere o.l. at koble sig til eksterne strømkilder på bildækket (220v).

Dette indebærer, at alle som har fryseboks eller lignende i bilen/anhængeren ikke kan koble sig til strøm på bildækket. Color Magic og Color Fantasy har frysebokse til dem, som ønsker at benytte disse. Du er selv ansvarlig for at fragte varerne til fryseboksen.

Læs mere om forskrifter for maritime elektriske anlæg her

Grønt kort for bilen

Grønt kort er et internationalt forsikringsbevis for køretøjer, som altid bør medbringes på bilferie. Køretøjsejere anbefales at tage kontakt til sit forsikringsselskab før afrejse for at få betingelserne, som gælder for køretøjet.

Husk også registreringsattest og pas.