Din browser er for gammel. Venligst opgrader din browser eller download en alternativ browser som eksempelvis Google Chrome eller Firefox.

Hemsedal i sommerferien

Skønne oplevelser for alle om sommeren.

Få alletiders ferie i Hemsedal

Også i sommerferien valfarter folk fra nær og fjern til det skønne Hemsedal, for her forvandles stedet til et sandt mekka for folk, der elsker aktive ferier i naturen. Her kan man vandre, klatre, løbe, svømme, cykle, sejle, surfe, rafte og fiske sig til den mest fantastiske ferie i omgivelser, der altid overrasker og imponerer.

Også i sommerhalvåret kommer udtrykket ’de skandinaviske alper’ til sin ret. De imponerende højder sætter en helt særlig stemning og lokker med fantastiske oplevelser ude i naturen. Her kan du til fulde udleve din drøm om en aktiv fjeldferie med vandre-, klatre- og cykelture eller prøve kræfter med rafting, rapelling, highline, paragliding og meget, meget mere. Men Hemsedal giver også masser af muligheder for at nyde de smukke omgivelser i ro og mag: Nusse med dyrene på en bondegård, sejle i kano, tage på fisketur eller lade sig forkæle med en massage eller ansigtsbehandling.

Klik på billedet for at åbne billedgalleri.

Til lands

Hele 41 fjeldture fordelt på 210 km. kan Hemsedal byde på. Så det er bare at snøre vandrestøvlerne og komme afsted. Turene findes i alle sværhedsgrader, også med mulighed for at tage de helt små med på vandring. Vil du højt til vejrs og have max med udfordringer, kan du f.eks. aflægge den højeste top i Hemsedal, Høgeloft, en visit. Der kommer du helt op i 1920 meters højde over havets overflade! Også andre ture byder på svimlende højder og store udfordringer, som f.eks. Buaknuppen, Kyrkjebønnøse, Ranastøngji. Skal det være en nem og hyggelig tur, kan I derimod tage til Høllekølten, Karisetberget eller Venåshøvda. Og der findes masser af andre ruter, som i sværhedsgrad ligger mellem de nævnte. Er man til andet end grønne ruter, er det en god idé med et par gode vandrestøvler. Det er nu engang det rareste for fødderne. Tag til Hemsedal til sommer og oplev den smukke natur – alt mens I selv er aktive!

… til vands

Elsker du at fiske – eller kunne du godt tænke dig at prøve kræfter med det, så er der gode muligheder for det i de 4 forskellige elve og 18 fjeldsøer, der findes i Hemsedal. I kan tage med guide – eller leje en robåd og gøre det selv. Men der er også andre måder at opleve vandsiden på. F.eks. kan du som noget helt særligt for Hemsedal snorkle i elven og opleve livet under vandet; en skøn, nærmest meditativ aktivitet, hvor de fleste kan være med. I kan også tage et kajakkursus eller sejle i kano. Mulighederne er mange, når holder sommer i Hemsedal – det er op til jer at vælge dem, der passer bedst til lyst og formåen.

… og i luften – Via Ferrata

Via Ferrata er klatreruter på meget stejle eller lodrette klippesider. Ordet betyder ’jernvej’, højst sandsynligt, fordi du bevæger dig gennem ruten ved hjælp af stiger, kabler og bolte, der er hugget ind i klippesiderne. Er man ikke højdeskræk, er det en utrolig smuk oplevelse – og tryg. For der er hjemmevante guider med på turen til at hjælpe og vejlede. Du kan også kravle selv, men så skal du være en yderst erfaren klatrer med udstyret i orden. For Via Ferrata-ruter er ofte ret krævende. Derfor er det heller ikke alle, der kan være med. Så tag en snak med guiderne, før I beslutter jer for at tage af sted.

Er du vild med at klatre? Tag en tur til Hemsedal til sommer og udfordr dig selv!

Klatrepark

Er de svimlende højder på en Via Ferrata måske alligevel en tand for meget, findes der andre gode alternativer – f.eks. Hemsedals klatrepark Høyt & Lavt. Her kan du suse afsted i zipline gennem trætoppene, hoppe ud fra klatretårnet i 12,5 meters højde, klatre på klatrevæg og meget mere. Klatreparken er lavet, så der er noget for alle aldre og vovemod. Det gør det til en skøn familieoplevelse, hvor alle kan være med og føle sig udfordret, underholdt – og samtidigt trygge. Hemsedal er derfor også et oplagt sted at tage til, hvis I er en familie, der gerne vil ud på en aktiv ferie til sommer.

Udsigt med lift

Er du slet ikke til at klatre rundt nogen steder, men vild med udsigten på de vilde højder – ja, så er det godt, at Hemsedal har en hel del skilifter. Tag for eksempel Hollvin Express og nyd udsigten fra toppen i 1.100 meters højde – og hele vejen derop.

Cykelture af alle slags

Hyggelige, små cykelture i naturen, hæsblæsende downhill, Mountain Cart, naturlige ruter og præparerede ruter og parker. Hemsedal har cykeloplevelser af alle slags. Downhill findes i sværhedsgrader, der spænder fra sort til blå, men det er også muligt at cykle udenom nogle af forhindringerne, så man selv kan tilpasse sværhedsgraden lidt. Det findes 17 mærkede cykelruter i Hemsedal på i alt 225 km – godt skiltede og opdelt efter sværhedsgrad. Hemsedal har også en skøn bikepark, hvor turen går gennem den smukke norske natur og over små bump, broer, ’north shores’ og wallride. Mountain Cart er en lidt anden disciplin, og måske vil nogle endda være lidt betænkelige ved at kalde det for en cykeldisciplin. Det er en slags downhill på en art trehjulet cykel uden pedaler – kun bremser. I Hemsedal kan du også prøve kræfter med denne sjove cykelsport (eller hvad det nu er) i trygge omgivelser, så børnene også kan være med.

Klik på billedet for at åbne billedgalleri.

Ferie med dyr

Er jeres børn pjattede med dyr? Så er der masser at komme efter i Hemsedal til sommer. Her kan du besøge Hemsedal Hjort og hilse på hjortene. Ved Ulsåkstølen, 1728 meter over havets overflade, kan du møde køer, geder, grise, høns og kaniner og få en fornemmelse af, hvordan livet som bondemand var for 100 år siden – og overnatte, hvis I vil. Der er også masser af muligheder for at ride på hesteryg gennem det smukke norske landskab, både som en del af en ridelejr – eller bare for en dag eller en time! I Vassfaret Bjørnepark kan I se de mægtige, brune bjørne, de imponerende store elge og andet spændende dyreliv. Parken har også mange andre aktiviteter, så slip bare børnene løs og lad dem få sig en ordentlig én på opleveren, når I lægger vejen forbi Hemsedal til sommer.