Din browser er for gammel. Venligst opgrader din browser eller download en alternativ browser som eksempelvis Google Chrome eller Firefox.

Hafjell for hele den pukkelpistede familie

Naturskønne oplevelser hele året rundt, men særligt om vinteren, hvor Hafjell byder på store oplevelser for både små og store.

Hafjell – en verden af oplevelser

Hafjell er et paradis for fartglade familier. Høj sol og håret tilbage. Solskinstimerne er lidt flere og nedfarterne lidt længere i Hafjell, der byder på olympiske oplevelser samt pister i alle farver. 

Om du er stor eller lille, prof eller grøn, skientusiast eller ikke – så vil du blive overrasket over, hvor meget der er tænkt på dig, når du tager til Hafjell! Højst sandsynligt af samme grund blev Hafjell i 2018 kåret til Europas best-kept secret Ski Resorts.

For Hafjell har det hele. Alt er let tilgængeligt, selvom området er stort og med et stort udbud af aktiviteter. Og for familier er der virkelig tænkt i børnehøjde! Skicentret har hele tre børneområder med udfordringer af alle slags – og akut hjælp til den pludselige sult og trængende blære. I Hafjell finder I et indendørs legeland, børnevenlige museer og, så er det tæt på en masse andre sjove aktiviteter for familien. Hafjell ligger desuden kun et kvarters kørsel fra Lillehammer, en skøn by for hele familien – og kun en halv times kørsel fra Kvitfjell, hvor dit Hafjell-liftkort også gælder, så du om vinteren har endnu flere pister at vælge imellem.

Bestil dit Hafjell-liftkort hjemmefra, eller når I er fremme. I kan også downloade jeres Hafjell-pistekort her på forhånd, eller få et gratis ét på skicentret, når I er fremme.

Klik på billedet for at åbne billedgalleri.

Hafjell Alpinsenter

Hafjell Alpinsenter er på alle måder et meget gennemtænkt skisportssted, og det skyldes måske stedets arv. Siden 30’erne har der været afholdt professionelle skisportskonkurrencer og i 1994 blev de Olympiske Vinterlege afholdt i området. Siden da er den høje standard blevet holdt i Hafjell, og der bliver hver dag trænet både på ski og snowboard på meget højt plan. Og så er der blevet udvidet med masser af aktiviteter for det brede publikum, så selv dem der knap kan gå, dem der må trille rundt med barnevogn, eller dem der går tur med hunden, kan få en oplevelse ud af fantastiske Hafjell. Jeres Hafjell-liftkort giver jer fri adgang til hele skiområdet, som tæller både stolelifter, t-lifter og en gondollift, den eneste i Norge!

Hafjell i børnehøjde

Hafjell Alpinsenter er et paradis for børn – uanset alder. Området har hele tre afskærmede børneområder: KIDS Gaia, KIDS Mosetertoppen og KIDS Knerten.

KIDS Gaia er et helt nyt og helt gratis område, hvor hele familien kan hygge og have det sjovt. Det er det perfekte sted for dem, der forsøger sig med ski for første gang eller ikke engang er klar til at få ski under fødderne. For KIDS Gaia i Hafjell har også kælkebakke! Der er skicross- og slalomløjpe med figurporte. Der er også varme, elektriske grill, hvor I kvit og frit kan grille, hvad I vil. Og er der brug for lidt forfriskninger, en varm kakao eller et toiletbesøg, ligger Gaiastova lige i nærheden – en af Norges bedste afterski- og frokostrestauranter, der er placeret i Hafjell.

KIDS Mosetertoppen er både for dem uden forkundskaber og dem, der er rimeligt godt kørende. ’Frontyard’ har forskellige sjove løjper og en lang, sjov kælkebakke. Her er toiletter og restauranter lige i nærheden og mulighed for at medbringe egen madpakke. ’Backyard’ er en terrænpark i Hafjell, som både byder på udfordringer for de øvede og de uøvede. Her kan man prøve kræfter med små hop og rails – og stå på aftenski på oplyste baner! Mosetertoppen har også en lang spændende pist med noget terræn kaldet Buåsløypa og en pist med mulighed for at blive filmet kaldet BMW Skimovie. Hafjell på ski er et helt fantastisk sted for hele familien – det er kun jer selv, der sætter grænserne!

Klik på billedet for at åbne billedgalleri.

KIDS Knerten

KIDS Knerten i Hafjell er for hele familien – og det perfekte sted for nybegynderne. Det ligger centralt, det er mødestedet for skiskolen, og så finder I pisterne ’Familiebakken’ og ’Knerten’, den sidstnævnte med slalomtema. Her tuller den søde maskot ISA rundt og spreder glæde og hygge under jeres skiferie i Hafjell. Hun danser og står på ski med børnene og har sit helt eget show! Også her finder I grill, hvor I gratis kan grille jeres medbragte mad.

Skiskole

Skiskolen i Hafjell er både for børn og voksne og dækker alle discipliner: Alpint, langrend, snowboard og parker, og der er både mulighed for gruppe-undervisning og personlig coaching. For børn er det en kæmpe fordel, at skiinstruktørerne snakker enten norsk eller dansk. Det gør det lettere for dem at forstå, hvad de skal, men det er også mere trygt. I det hele taget er skiskolerne i Hafjell i Norge en tryg og dejlig oplevelse. Pædagogikken ligner den danske, og undervisningen varer som oftest kun et par timer om dagen – og det kan være rigeligt, når man skal lære en ny disciplin i uvante omgivelser. Samtidigt giver det mere tid til at være sammen som familie på jeres skiferie i Hafjell.

Klik på billedet for at åbne billedgalleri.

Alpin ski

Hafjell har et fald på 835 m. og byder på 50 km. lange pister, som du kan komme til via 15 lifte og 1 gondollift. Dit Hafjell-liftkort giver dig fri adgang til hele området – også i Kvitfjell, der ligger lige ved siden af. Pisterne i Hafjell dækker bredt, om du er virkelig godt kørende eller aldrig har prøvet det før. For de virkelig garvede er pisten Kjus Run den perfekte udfordring, og er du til aften-skiløb, er der en 6 km. lange, oplyste piste – en skøn oplevelse, der klart kan anbefales! Hafjell har masser af naturlig sne året rundt men er også dækket ind med snekanoner, så snekvaliteten altid er i top.

Langrend

Er du til langrend, kan Hafjell også noget! Det vrimler med muligheder for fantastiske ture i det smukke vinterlandskab. Fra toppen har du adgang til 300 km. preparerede langrendsløjper. Øyerfjeldet er et af de områder, der byder på masser af muligheder for dejlige ture i det smukke snelandskab. Starter I – som de fleste – på toppen ved Gaiastova er der en 12 km’s køretur fra bunden og op. I kan også benytte Gondolen til Mosetertoppen, hvor I blandt andet kan tage på en 3,7 km. lang tur – oplyst fra tidligt til sent.

Snowboard

Der er masser af muligheder for sjove snowboard udfordringer, når I tager på skiferie i Hafjell – om du er stor eller lille, øvet eller starter fra scratch. I Frontyard, børneområdet, er der mulighed for en forsigtig start, hvis du er helt ny i disciplinen. Er du lidt bedre kørende, er blåparken ved Backyard perfekt med lidt større hop, rail og bokse. Er du allerede dygtig til at snowboarde er Mainpark i Hafjell stedet. Her kan du udfordre dig selv max! Og er du lidt usikker på, om niveauet er til det, er det en god idé at prøve kræfter med Backyard først. En skiferie i Hafjell byder på massevis af muligheder – uanset om du er til ski eller snowboard!

Andet sjov og hygge

Er man ikke lige til ski – i hvert fald ikke hele tiden – er der også masser af andre sjove, spændende og hyggelige aktiviteter at tage sig til i Hafjell. Hafjell har eksempelvis flere sjove kælkebakker – og ikke kun de små bakker, som er overstået på få sekunder. Snebakkerne findes både i den sjove og ’overskuelige’ udgave til den hæsblæsende slags – f.eks. kan du i Hunderfossen (et kvarter fra Lillehammer) prøve kræfter med den olympiske bob- og kælkebane. Her kan I komme op på 100 km/t. For de endnu mere modige (og ældre) kan I også prøve kræfter med den såkaldte Taxibob, der kommer op på 120 km/t.

I Hunderfossen finder du også et helt fantastisk eventyrland med masser af oplevelser for de små. Hafjell har også et af Norges største indendørs legelande og en masse små og børnevenlige museer. Og kun 15 km. fra Hafjell ligger desuden badelandet Jorekstad. Der er desuden masser af lækre spisesteder, hvor I kan hygge jer med varm kakao og kanelboller og lækre restauranter, blandt andet det populære ’Skavlen’. Og når I så har brugt en masse timer her, hvor I har forkælet jer selv, kan I tage hjem i jeres varme Hafjell-hytte igen og se frem til en ny og begivenhedsrig dag.

Klik på billedet for at åbne billedgalleri.

Hvor skal I bo?

I Hafjell er de fleste hytter og lejligheder tæt på pisterne. Mange af vores Hafjell-hytter har en helt fantastisk udsigt og er det ’med den på’, kan I også få egen sauna, eget udendørs boblebad, tørreskab, fryser osv. Er I en børnefamilie, er der også mulighed for at få Hafjell-hytter placeret nær børneområderne. I det hele taget er det en god idé at tænke igennem, hvad der er vigtigst for jer, inden I beslutter jer for, hvor I skal bo.

Sommer i Hafjell

De fleste tænker nok skiferie, når de hører navnet Hafjell, men stedet har også masser at byde på om sommeren. Her er de smukkeste vandreture og cykelruter og skønne muligheder for kulturelle oplevelser og underholdning for børnene.

Vandre- og gåture

Hafjell byder på talrige muligheder for vandreture. I kan tage Gondolen op eller ned og tage på masser af flotte, spændende vandreture i Øyerfjellet, der med et areal på omkring 430 kvadratkilometer selvsagt har masser at byde på – også når det kommer til jagt og fiskeri. Er I ikke til de lange vandreture, kan I også tage på korte ture rundt om Mosetertoppen i Hafjell, hvor der også er mulighed for at få en bid mad, ligesom man kan spise i Skitorget ved Gondolen i dalområdet. I Hafjell er der også mulighed for en flot vandretur ind over fjeldet og til Hafjell-toppen. I det hele taget er mulighederne mange, om I er til de små familievenlige ture på 1,5 km. eller gerne vil vandre flere timer med udfordringer for både ben og motorik.

Hafjell på cykelryg

Om du er til stille og rolige cykelture eller til downhill med høj puls, så har Hafjell noget at byde på. Tager du Gondolen op, kommer du til et skønt familieområde ved Mosetertoppen, og herfra kan du starte turen fra Hafjell Bike Parks mange spændende ruter. Du kan køre downhill, single track og grusveje, og niveauet starter, hvor alle kan være med og op til de hardcore ruter, som du kun skal give dig i kast med, hvis du virkelig kan dit kram. Der er i alt 17 ruter fordelt på 29 km. Men udover Hafjell Bike Park er der også mange andre muligheder: om du vil cykle i skov, på brede stier, på knoklet underlag med rødder og klippebump eller helt fladt – med familien ved siden af eller med dig selv. Medbring cyklerne selv eller lej, når I er fremme. En sommer i Hafjell er bestemt ikke at kimse af.

Andre oplevelser i Hafjell

Det er umuligt at kede sig i Hafjell! Som familie er der et hav af muligheder for sjove, spændende og hyggelige oplevelser, om børnene er store eller små, og om I vil være inde eller ude.

Kun 15 minutter fra Lillehammer centrum i Hafjell ligger Hunderfossen Familiepark, som nok bedst kan beskrives som en eventyrudgave af Tivoli. Parken ligger også i eventyrlige, smukke omgivelser og har hele 50 attraktioner og aktiviteter – også et badeland. Det er ikke helt uden grund et af Norges mest populære turistattraktioner.

Tæt på Hunderfossen Familiepark i Hafjell ligger også Vegmuseet som er en hel del sjovere end navnet afslører. Det er et teknisk-industrielt museum med en over 200 meter lang bjergtunnel og flere tusind kvadratmeters udstillinger.

Helt tæt på Hafjell Alpinsenter ligger den magiske Lilleputthammer Familiepark, som er en miniatureudgave af Storgade i Lillehammer i 30’erne i målestokken 1:4! Et gennemført skønt sted, der ikke bare er sjovt for børnene, men som også giver voksne et spændende historisk tilbageblik.

Lige ved siden af Lilleputhammer ligger også et legeland – et af de største i Norge med masser af sjove aktiviteter for børnene.

Lillehammer

Lillehammer ligger ved Gudbrandsdalen i gudesmukke omgivelser og med masser at byde på. Udover de mange naturoplevelser i området er også selve byen en visit værd med charmerende historiske bygninger og masser af spændende butikker.

Lillehammer i Hafjell har også en række spændende museer. Et af dem ligger i Maihaugen og er et af Norges største frilandsmuseer med imponerende 200 bygninger! Her kan du rejse tilbage til det 11. århundrede og frem til i dag – komme indenfor og opleve, hvordan man levede i de forskellige århundreder og opleve de spændende vandreteatre.

Og så byder Hafjell selvfølgelig også på Norges Olympiske Museum, hvor du kan få dig en ordentlig én på opleveren. På museet kan du opleve alle aspekter af OL både, hvor der gennem topmoderne virkemidler spilles på alle sanser. Der er både historiske tilbageblik, nutidige indblik og kig bag kulisserne. En uforglemmelig oplevelse for hele familien.

Lillehammer har desuden et væld af spændende begivenheder sommeren over, og det vil være ærgerligt ikke at tjekke kalenderen, inden I tager afsted. Der er koncerter, kultur- og sportsbegivenheder, kunstudstillinger, festivaller og meget mere.

Uanset om I er til en skiferie i Hafjell eller en hyggelig sommer, hvor I kan nyde naturen og hinandens selskab, er Hafjell en fantastisk rejsedestination. Området byder på mange forskellige muligheder – I skal bare selv beslutte jer!

Klik på billedet for at åbne billedgalleri.