Din browser er for gammel. Venligst opgrader din browser eller download en alternativ browser som eksempelvis Google Chrome eller Firefox.

Sommer i Oslo

Oslo er en rigtig sommerperle, hvor storbyliv smelter sammen med fjordlandskabets afslappende charme, og nærheden til fjeldet sætter sit præg.

Praktisk information

Gode links til mere information om Oslo

Visit Oslo

Operahuset

Holmenkollen

Munch Museet

FRAM Museet

Aker Brygge

Nobels Fredssenter

Oslo bycykler

Shopping i Oslo

Se her hvad du bør vide om Oslo...

Mad og drikke i Norges hovedstad

Udover de norske specialiteter som elg, rensdyr, hjort og rype, bør du ikke snyde dig selv for at smage den førsteklasses fisk og skaldyr, der serveres i Oslos mange gode restauranter. Besøg f.eks. Grünerløkka-området, hvor der ligger mange spisesteder og barer af høj kvalitet, men til overkommelige priser. Mathallen, som ligger på Vulkan-området har mange spændende og anderledes spisesteder og en række specialbutikker, der forhandler norske og internationale specialiteter.

Fra originale designerbutikker til børnevenlige badestrande

Bydelen Grünerløkker gemmer på et væld af farvestrålende cafeer side om side med originale designerbutikker. Ved fjordbredden byder den nye bydel Aker Brygge på moderne arkitektur, mondæne fortovsrestauranter og eksklusive gallerier. Norges hovedstad samler på smukkeste vis landets grønne identitet i en charmerende metropolstemning for hele familien.

Oplev det fascinerende kulturliv i Oslo

Munch-museet og Nobels Fredssenter er blot et par af de mange museer, der har adresse i Oslo. Byens nye kulturelle varetegn er Opera House, hvis bygning nærmest går i ét med vandet. Nyd en opløftende operaforestilling, tag en gratis slentretur i glasfoyeren, eller spis picnic på taget med udsigt over fjord og by.

De gratis glæder

De er masser af gratis oplevelser i Oslo. Vil du gøre et godt køb eller bare suge stemningen til dig , kan du besøge brugt- og antikmarkedet på Vestkanttorvet om lørdagen eller Birkelund-loppemarkedet i Grünerløkka om søndagen. Flere museer har gratis adgang om torsdagen - f.eks. på Nasjonalgalleriet eller Nasjonalmuseet – Arkitektur. Fra centrum er der ikke langt til populære og børnevenlige badestrande på halvøen Bygdøy eller du kan stikke tæerne i en af de mange søer i skoven Oslomarka.

Oslo - Officiel byapp

Gratis app til Iphone, Ipad og Android, indeholder bl.a.

  • Begivenhedskalender med billetlink
  • Fås på norsk, engelsk, tysk, fransk, spansk og italiensk
  • Kan bruges, når dataroaming er slået fra
  • Offline kort over Oslo centrum