Din browser er for gammel. Venligst opgrader din browser eller download en alternativ browser som eksempelvis Google Chrome eller Firefox.

Rejseinformation og ruter

Myndighederne viderefører de forebyggende tiltag for at håndtere Coronavirus COVID-19. Se rejseinformation og information om indrejsebegrænsninger. Color Line følger løbende rådene fra de norske myndigheder såvel som fra myndighederne i Tyskland, Danmark og Sverige. 

Rejseinformation

Danmark - Norge

Til Norge

Rejse fra Danmark til Norge

Passagerer med gyldig indrejse kan rejse til Norge med Color Line. 

Indrejse MED gyldigt Coronapas

Ingen krav når du rejser ind i Norge fra et grønt, orange eller rødt land/område.

 

NB! Du skal fremvise ID og et Coronapas med en QR-kode, som beviser, at du er fuldt vaccineret eller har gennemgået en COVID-19 sygdom de seneste 6 måneder. Se her hvilke regioner/lande de norske myndigheder har kategoriseret som grønne.

Skal jeg i karantæne? Nej, ikke når du kan fremvise et gyldigt Coronapas.

Indrejse UDEN gyldigt Coronapas

Ved indrejse fra orange/røde lande/områder og lande, er det kun norske statsborgere og personer med en registreret adresse i Norge der kan rejse til Norge. Se undtagelser her.

 

Hvis du rejser fra et grønt område / land og gennem orange/røde områder i Danmark, er der KUN norske statsborgere og personer med en registreret adresse i Norge (med eller uden gyldigt Corona-certifikat), EU / EØS-borgere med et gyldigt Coronapas der kan rejse med Color Line til Larvik / Kristiansand.  Se undtagelser her.
 

Indrejsereglerne til Norge gælder også for børn under 18. Børn kan ikke rejse ind i Norge på forældres coronapas, medmindre børnene er norske statsborgere, er færdigvaccinerede eller tilhører en af det kategorier, som er undtaget. 

Øvrige personer som rejser ind i Norge fra orange/røde lande/områder, skal:
- Medbringe en test, som er max. 24 timer gammel FØR du kommer ind i Norge.
- Registrere dig INDEN ankomst i Norge.
- Gennemgå en test ved ankomsten til Larvik eller Kristiansand
- Være i karantæne derhjemme eller på et passende sted i 10 dage. Personer, der har modtaget den første vaccinedosis mellem 3 og 15 uger siden, og børn under 18 år, kan udtræde af  karantæne ved en negativ PCR-test på dag nummer 3 efter indrejse.

I Larvik anbefaler vi, at du forudregistrerer dig her til en test mindst to timer før ankomst.

Børn under 12 år behøver ikke at blive testet inden indrejse og skal ikke testes ved indrejse, hvis det er særligt udfordrende at få barnet testet. Børn under 16 år, der rejser med deres forældre, behøver IKKE at foretage en indrejse registrering

Se alle undtagelser og opdaterede regler for indrejse her.

Særligt ved check-ind i Hirtshals

Før du kører ombord, skal du fremvise følgende dokumentation: 

- Pas eller anden gyldigt ID 
- Coronapas med QR-kode.
ELLER
- En negativ Covid-19 test som er max. 24 timer gammel FØR du kommer ind i Norge

 

Husk at møde mindst en time før afgang. 

Hold dig opdateret

Vi tager forbehold for ændringer. Vær opmærksom på, at ændringer kan ske med kort varsel. Undersøg derfor selv de seneste retningslinjer for indrejse og ophold i Norge.

 

De Norske myndigheders informationstjeneste kan kontaktes ved spørgsmål om indrejse, testning og karantæne. 

 

Fra Norge: 815 55 015
Fra udlandet: +47 21 93 78 40

Til Danmark

Rejse fra Norge til Danmark

Du kan rejse ind i Danmark, men hvilke restriktioner der gælder for dig, afhænger af farven på den region/det land du kommer fra. Læs mere om kategorisering af lande her.

 

Vi gør opmærksom på, at vores gæster selv er ansvarlige for, at undersøge om de har adgang til indrejse i henhold til myndighedernes retningslinjer. Gæster som ikke kan fremvise påkrævet dokumentation nægtes at rejse med Color Line. Det er ikke muligt at teste sig ved vores terminaler i Norge og Danmark ved afgang.

Regler for indrejse

Indrejse UDEN test 

Du kan rejse ind i Danmark uden krav om test og/eller karantæne, hvis du:
- Er dansk statsborger eller registreret i det danske folkeregister. Som dansk statsborger kan du altid rejse til Danmark uden at fremvise en negativ test.
ELLER
- Er færdig vaccineret eller har været smittet med Covid-19 indenfor de seneste 12 måneder (for mindst 14 dage siden).

Rejsende fra grønt/gult/orange land/region som medbringer et coronapas eller et bevis (se krav til bevis her) for færdig vaccination/tidligere smittet udstedt i et EU- og Schengenland kan rejse ind i Danmark uden restriktioner. 

Indrejse MED test 
Med en negativ test, kan du rejse ind i Danmark. Ved indrejse fra grønt/gult land er der ingen restriktioner. Du skal fremvise dokumentation på en negativ Covid-19 test ved indrejse. En negativ PCR test må højest være 72 timer gammelt og en negativ antigentest/hurtigtest må højest være 48 timer gammelt. Samme regler gælder, hvis du rejser gennem Danmark for at komme til et andet land (transit). Læs krav om dokumentation for negativ test samt undtagelserne fra krav om test

Særligt ved i check-ind i Larvik/Kristiansand

Før du kører ombord skal du fremvise dokumentation for ét af følgende:
- Gyldigt koronapas MED en QR-kode som viser at du er fuldt vaccineret eller at du har været smittet med Covid-19 indenfor de sidste 12 måneder for mindst 14 dage siden,
ELLER
- at du har en negativ PCR test der højest er 72 timer gammelt (som dansk statsborger kan du altid rejse til Danmark uden at fremvise en negativ test)
ELLER
- at du har en negativ antigentest/hurtigtest der højst er 48 timer gammelt (som dansk statsborger kan du altid rejse til Danmark uden at fremvise en negativ test).

Bemærk, at det ikke er muligt at blive testet på Color Lines terminal i Kristiansand eller Larvik.

Husk at møde mindst en time før afgang.

Hold dig opdateret

Vi tager forbehold for ændringer. Venligst vær opmærksom på, at ændringer kan komme med kort varsel. Undersøg altid selv de seneste retningslinjer på coronasmitte.dk før du skal rejse med os. Læs mere om reglerne for indrejse til Danmark her

Rejseinformation

Oslo - Kiel

Til Tyskland

Rejse fra Norge til Tyskland

Kan jeg rejse til Tyskland?

Ja, du kan rejse til Tyskland med Color Line via Oslo-Kiel ruten.

Rejsende der er fuldt vaccineret eller som har været smittet med Covid-19 indenfor de seneste 6 måneder samt rejsende som har opholdt sig i et ikke-risiko område kan frit rejse til Tyskland. Se her de tyske myndigheders opdateret informationer om kategoriseringen af lande.  

 

Rejsende fra Agder/Rogaland og andre lav-risiko/gule områder i Norge, skal registrere sig på enreiseanmeldung.de. Efter registreringen modtages en PDF som skal medbringes. Registrere du samtidigt, at du er fuldt vaccineret eller har været smittet med Covid-19 indenfor de seneste 6 måneder, kan du indrejse i Tyskland uden restriktioner. Dersom du ikke registrerer, at du er fuldt vaccineret eller har været smittet med Covid-19 indenfor de seneste 6 måneder, skal du ved indrejse i Tyskland gå i karantæne og indenfor 48 timer foretage en test, karantænen afsluttes, hvis testen er negativ. 

 

Skal jeg i karantæne eller testes ved indrejse?
Indrejse til Tyskland til lands eller til vands kræver ingen særlige forholdsregler, såfremt du i de seneste 10 dage inden indrejse i Tyskland har opholdt dig i et ikke-risiko område. Læs her om den tyske kategoriseringen af lande.  

Har du opholdt dig i et lav-risiko/gult område skal du registrere dig på enreiseanmeldung.de. Hvis du samtidigt registrer at du er fuldt vaccineret eller har været smittet med Covid-19 indenfor de seneste 6 måneder, kan du indrejse i Tyskland. Hvis du ikke registrer dette, skal du ved indrejse i Tyskland gå i karantæne og indenfor 48 timer foretage en test, karantænen afsluttes, hvis testen er negativ. 

Hold dig opdateret

Vi tager forbehold for ændringer. Vær opmærksom på, at ændringer kan ske med kort varsel. Undersøg derfor selv de seneste retningslinjer for indrejse og ophold i Tyskland

Til Norge

Rejse fra Tyskland til Norge

Kan jeg rejse fra Tyskland til Norge?
Ja, fra d. 6. juli kan du rejse fra Tyskland til Norge.

Skal jeg testes i Kiel?
Er du rejsende fra et grønt område, skal du ikke testes ved afrejse fra Kiel, men personer som ikke er fuldt vaccineret eller som ikke har været smittet med Covid-19 indenfor de seneste 6 måneder (for mindst 14 dage siden), skal udfylde en indrejseformular og foretage test ved indrejse. Rejsende fra røde områder, skal fremvise negativ test ved indrejse.  

 

Rejser du fra et rødt område og du hverken er fuldt vaccineret eller har været smittet med Covid-19 indenfor de seneste 6 måneder, skal du fremvise negativ test. 

 

NB! Fuldt vaccineret personer eller personer som har været smittet med Covid-19 indenfor de seneste 6 måneder, skal fremvise coronapas med QR-kode.

Skal jeg i karantæne, når jeg kommer til Norge?
Så længe Tyskland anses som en grøn region/land jævnfør FHI, skal du ikke i karantæne ved ankomst til Norge. Dette gælder uanset om du er gået i land eller har opholdt dig om bord. Se her FHIs kort over grønne regioner/lande.  

Skal jeg registreres og testes ved indrejse til Norge?
Så længe FHI kategoriser Tyskland som grøn, behøver personer som er fuldt vaccineret eller har været smittet med Covid-19 indenfor de seneste 6 måneder og som har gyldigt corona pas fra Norge/EU, ikke at blive testet eller registreret ved indrejse til Norge. Se FHIs kategorisering af lande.
Personer som ikke er fuldt vaccineret eller som ikke har været smittet med Covid-19 indenfor de seneste 6 måneder, skal indtil videre opfylde kravene fra de norske myndigheder og lade sig teste og registrere sig ved ankomst til Norge. Testen foretages ved ankomst til terminalen i Oslo. Testen udføres gratis af Oslo kommune.

Hold dig opdateret

Vi tager forbehold for ændringer. Vær opmærksom på, at ændringer kan ske med kort varsel. Undersøg derfor selv de seneste retningslinjer fra de norske myndigheder, før du rejser.
 

 

REJSEINFORMATION

Sandefjord - Strømstad

Til Sverige

Rejse fra Norge til Sverige

Kan jeg rejse til Sverige med Color Line?
Ja, fra den 5. juli kan du igen rejse fra Norge til Sverige med Color Line. Du behøver ikke at fremvise gyldigt Corona certifikat.

Skal jeg i karantæne?
Nej.

Hold dig opdateret

Vi tager forbehold for ændringer. Vær opmærksom på, at ændringer kan ske med kort varsel. Undersøg derfor selv de seneste retningslinjer for indrejse og ophold i Sverige

Til Norge

Rejse fra Sverige til Norge

Kan jeg rejse til Norge med Color Line? 
Alle der fremviser gyldig dokumentation (coronapas) for, at de er fuldt vaccineret eller har været smittet med Covid-19 indenfor de seneste 6 måneder (for mindst 14 dage siden) kan rejse med Color Line fra Strømstad til Sandefjord. Hvis du ikke kan fremvise denne dokumentation, kan du ikke rejse med os.

 

Vær opmærksom på, at norske myndigheder løbende tilpasser og opdaterer reglerne for indrejse. Derfor skal du altid være opmærksom på, hvilke regler der gælder for din rejse. Det er dit eget ansvar, at du overholder gældende regler for indrejse.

Regler for indrejse
Alle der rejser fra et grønt område kan frit rejse ind i Norge, men personer som ikke er fuldt vaccineret eller som ikke har været smittet med Covid-19 indenfor de seneste 6 måneder (for mindst 14 dage siden), skal udfylde en indrejseformular og foretage test ved indrejse. Rejsende fra røde områder, skal fremvise negativ test ved indrejse.  

 

NB! Fuldt vaccineret personer eller personer som har været smittet med Covid-19 indenfor de seneste 6 måneder (for mindst 14 dage siden), skal fremvise coronapas med QR-kode.

 

Læs mere om de norske indrejseregler og udfyld indrejseformularen her.

Skal jeg i karantæne?
Nej, hvis du ved indrejse kommer fra en grøn region/land. Kommer du fra et rødt land, skal du gå i karantæne, du er undtaget såfremt du er fuldt vaccineret eller har været smittet med Covid-19 indenfor de seneste 6 måneder. Læs mere om undtagelserne her. Se her hvilke regioner/lande de norske myndigheder har kategoriseret som grønne

 

Hvis Sverige defineres som rødt land, opfordrer vi de af vores gæster, som ikke er fuldt vaccineret eller som ikke har været smittet med Covid-19 indenfor de seneste 6 måneder, om at undgå at rejse via Strømsted-Sandefjord, grundet testkapacilitetn ved ankomst til Sandefjord. 

Hold dig opdateret

Vi tager forbehold for ændringer. Vær opmærksom på, at ændringer kan ske med kort varsel. Undersøg derfor selv de seneste retningslinjer for indrejse og ophold i Norge.

 

De Norske myndigheders informationstjeneste kan kontaktes ved spørgsmål om indrejse, testning og karantæne. 

 

Fra Norge: 815 55 015
Fra udlandet: +47 21 93 78 40

Om bord

Sikkerhed og forebyggende tiltag

Som forebyggende foranstaltninger ombord og på land, er der derfor indført procedurer for øget rengøring og desinfektion, og der er indført egen vejledning på skibene for håndtering af personer, hvor der kan være mistanke om smitte. Der sat oplysningsplakater op og der findes information på egne tv-skærme ombord og på terminalerne med gode råd om corona-virus og forebyggende foranstaltninger.

Brug af mundbind om bord

For at sikre vores passagerer en tryg rejse har Color Line nu indført krav om brug af mundbind om bord på skibene mellem Norge og Danmark og på tilhørende terminaler. Alle passagerer over 12 år skal derfor bære mundbind under hele overfarten, undtagen når der indtages mad og drikke samt ved ombord- og ilandkørsel.  Vi opfordrer alle til at medbringe mundbind, dog vil det også være muligt at købe mundbind i receptionen om bord og ved ind-check.

Rejseinformation

Information om billetter

Ny billett

Få gratis opgradering til FLEX-billet. Alle som inden 1. september bestiller en ny overfart (eller et 2-døgns-cruise fra Kiel til Oslo) med afrejse i 2021 får fuld frihed til at ændre rejsen gebyrfrit indtil  24 timer før afrejse. Husk selv af opgradere din billet til flex når du bestiller. Bestiller du overfart med overnatning på land (pakkerejse) gælder der separate betingelser for denne type booking.

Har du en billet til en aflyst afgang?

Alle gæster, der er berørt af en aflysning, vil blive kontaktet. Vi vil meget gerne have dig ombord igen og tilbyder derfor alle at ændre rejsen uden omkostninger. Skulle den nye dato alligevel ikke passe, kan du ændre gratis indtil afrejse. Du kan også vælge at ændre din rejse til Color Club bonuspoint og modtage 20% ekstra point.

Billet til afgang, som ikke er aflyst.

Vores avgange vil blive vurderet basert på gældende råd og retningslinjer fra myndighederne. Har du billet til en afgang som er aflyst vil du blive kontaktet.

Ønsker du at afbestille en billet til en afgang som ikke er aflyst af Color Line, gælder ordinære afbestillingsgebyrer. Alle billetter til overfarter som er bestilt inden 1. juli, med afreise i 2021 kan ændres gebyrfrit frem til afreise.

NB!

Vi har i øjeblikket mange kunder, der kontakter os og vi vil bruge længere tid på din forespørgsel end normalt.

Yderligere information

Myndighederne opdaterer løbende oplysninger. Besøg deres sider for yderligere information:

Norge:
https://www.fhi.no/nettpub/coronavirus/

Danmark:
https://www.ssi.dk/aktuelt/sygdomsudbrud/coronavirus

Telefonnummeret til fælles myndigheds hotline i Danmark er: 70 20 02 33
For information in english: https://politi.dk/coronavirus-i-danmark/in-english

Sverige:
https://www.folkhalsomyndigheten.se/

European Centre for Disease Prevention and Control: https://www.ecdc.europa.eu/en

World Health Organization - WHO:
https://www.who.int/

Robert Koch Institute:
https://www.rki.de/EN/Home/homepage_node.html